Woordenboek

6 0 0
                                    

Hallo en welkom in het woordenboek. Hier leg ik de termen uit die veel voorkomen tijdens het schaatsen. Als je nog een term mist hier laat dat me vooral weten!!!

Daarnaast wil ik nog even meegeven dat ik de sprongen beschrijf op de manier waarop de meeste mensen, waaronder ik, ze uitvoeren. Je kan een sprong namelijk 2 kanten op uitvoeren. De manier waarop je de sprong uitvoert ligt simpel aan de kant waar je op draait.

Kür:

Een dansroutine maar dan op het ijs. Dit bevat alle verplichte elementen en een eigen toevoeging. Een kür is bedacht door een choreograaf.

Boarding:

Een soort muurtje met deuren er in rondom het ijs.

Landing:

De houding die je vasthoud als je neerkomt (landt) uit een sprong. In deze houding heb je je linker been schuin naar achter gestrekt, je armen naar de zijkant en je kijkt naar voor.

Dubbel lutz:

Een sprong die vanaf achter wordt aangereden. Je schaatst dus achteruit als je de sprong in gaat. Je prikt bij de afsprong in met je rechtervoet en dan draai je linksom 2 draaien. Als laatste landt je de sprong.

Donut pirouette:

Een pirouette waarbij je op 1 been staat met je bovenlichaam naar voor gebogen en je andere been omhoog. Je pakt je been vast en draait je lichaam open. Dit alles doe je terwijl je dus rondjes draait.

Als je "klaar" bent met een pirouette, neem je ook de landingspositie aan.

Passenserie:

Een serie van moeilijke passen achter elkaar. Meestal van de ene kant van de ijsbaan naar de andere kant van de ijsbaan. Dit is echter niet altijd het geval. Je kan ook een passenserie in een cirkel doen.

Technische score:

De punten die worden toegekend tijdens het jureren van een kür. De technische punten worden gegeven op basis van de moeilijkheid en uitvoering van de elementen. Als je de landing heel lang en strak vasthoud, zul je veel meer punten krijgen dan als je meteen na de landing je andere been op het ijs zet.

Presentatie score:

De punten die worden toegekend tijdens het jureren van een kür. De presentatie punten worden gegeven op basis van hoe je jezelf of je groep presenteert op het ijs. Als je veel lacht en soms een bepaalde gezichtsuitdrukking doet die bij de muziek past, zul je veel meer punten krijgen dan als je naar het ijs kijkt en heel onzeker overkomt.

Dubbel axel:

Een sprong waarbij je van achter naar voor stapt en dan afspringt vanaf je linker been terwijl je je rechterbeen opgooit (Je knie 90° gebogen). Bij deze sprong draai je 2 en een halve draai in de lucht en vervolgens kom je neer op het ijs in de landingspositie.

Je hebt het einde van de gepubliceerde delen bereikt.

⏰ Laatst bijgewerkt: Sep 15, 2021 ⏰

Voeg dit verhaal toe aan je bibliotheek om op de hoogte gebracht te worden van nieuwe delen!

Figure skating in YlmosWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu