Κεφάλαιο 3ο - Λευκό δερμάτινο εξώφυλλο

400 46 25
                                    

Κεφάλαιο Τρίτο

Listen on repeat:
everything i wanted by Billie Eilish

Τα βιβλία, αποτελούσαν αποδεδειγμένα τη μοναδική πηγή μέσω της οποίας αντλούσα την παραμικρή δόση ευτυχίας όλα αυτά τα χρόνια.

Μέσα στις δύσκολες συνθήκες στις οποίες μεγάλωσα εκείνα στέκονταν πάντα εκεί, ξάγρυπνα στο τελευταίο ράφι της βιβλιοθήκης περιμένοντας υπομονετικά τον μικρό εαυτό μου να τα κρατήσει στην αγκαλιά του και να χαθεί μέσα στις λευκές σελίδες του.

Τα βιβλία βρίσκονταν πάντα εκεί για εμένα. Με συντροφεύαν τα μελαγχολικά βράδια, τα βαρετά καλοκαιριάτικα μεσημέρια, στις πολύωρες διαδρομές.

Αποτελούσαν ένα μέρος της καθημερινότητας μου, ένα μέρος της ψυχής μου γι'αυτό και δεν ξαφνιάστηκα καθόλου με τον ενθουσιασμό που ένιωσα μόλις έμαθα πως η βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου ήταν πλέον ξανά ανοιχτή για το κοινό.

Έπειτα από δύο εβδομάδες ανακαινίσης, μπορούσα να την επισκεφτώ ξανά, να χαθώ μέσα σε εκείνο τον ήσυχο τεράστιο χώρο διαβάζοντας βιβλία της επαγγελματικής μου κατεύθυνσης.

Η αίσθηση ήταν απερίγραπτη μόνο και μόνο στην σκέψη• περπατώντας στον διάδρομο κατευθυνόμενη προς την βιβλιοθήκη εκείνο το απόγευμα, ένιωθα πως τα πόδια μου δεν πατούσαν πλέον στην γη.

Έσπρωξα με δύναμη την βαριά ξύλινη πόρτα και με μιας, η γνωστή μυρωδιά των βιβλίων έφτασε κατευθείαν στα ρουθούνια μου πλημμυρίζοντας ολόκληρο το σώμα μου με ευχαρίστηση.

Δεκάδες άτομα βρίσκονταν ήδη εκεί. Άλλοι κατέβαιναν τις σκάλες του δεύτερου εσωτερικού ορόφου με τις αγκαλιές τους γεμάτες πολύχρωμα εξώφυλλα ενώ άλλοι, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου, κοιτούσαν χαμένοι τις αλλαγές στο χώρο.

Μπορεί ο χώρος να παρέμενε ο ίδιος, τίποτα όμως δεν ήταν πλέον το ίδιο.

Τα καινούργια έπιπλα και οι βαμμένοι τοίχοι είχαν σίγουρα δώσει μια άλλη οπτική στον χώρο. Μέσα όμως σε όλες αυτές τις προσθήκες υπήρχαν και κάποιες αλλαγές που πραγματικά με άφησαν μπερδεμένη.

Όταν κατευθύνθηκα στα ράφια από τα οποία συνήθιζα να δανείζομαι βιβλία σχετιζόμενα με την σχολή ψυχολογίας που παρακολουθώ, μόνο τότε, μόνο όταν το βλέμμα μου ήρθε αντιμέτωπο με κάτι άγνωστα βιβλία χημείας κατάλαβα πως μαζί με την ανακαίνιση, είχαν αλλάξει ολοκληρωτικά την θέση και την ταξινόμηση των βιβλίων.

Winged Passion Where stories live. Discover now