𝘱𝘢𝘳𝘵 3

896 28 4
                                    

"To sto ih ne volis ne znaci da ne bi trebalo da postoje."-Iako mi je bilo jako neprijatno zbog ove situacije i njegovog pogleda, uspela sam da nekako nastavim s tim.

"Okej."-Rekao je porazeno i prevrnuo ocima, pa se vratio nazad hrani.

"Dodji Rouz."-Kada sam cula svoje ime trgnula sam se. Zadremala sam na krevetu dok sam cekala veceru.
Pogledala sam u telefon i videla da nije mnogo proslo.

"Wow. Studiras gastronomiju?"-Kada sam prisla stolu bila sam ocarana hranom i odmah pomislila da je kuvar. Ako ovako bude spremao svakog dana, udacu se za njega.

"Ne, ekonomiju zapravo."-Nasmesio se ne skrivajuci to da mu je prijao kompliment i da je ponosan.

"Stvarno? I ja isto."-Jos jedna super slucajnost. To znaci da cemo se razumeti i da cu moci da potrazim pomoc ako bude bilo potrebno.

"Stvarno? Super."-Njemu se to takodje svidelo i bio je iznenadjen. David nam stvarno nije rekao detalje, mada ja nisam ni pitala o Dzejsu.

"Odakle si?"-Upitao je radoznalo dok je punio moj tanjir i nije stedeo a ja razmisljala o tome kako ce mi biti muka posle ovoliko hrane.

"Hanters Krik. A ti?"-Iako sam zelela samo da se fokusiram na hranu koju jedem, odgovorila sam mu.

"Kisimi. Pa nismo mi daleko. Mislio sam da negde dalje zivis."-Bio je iznenadjen kada sam mu rekla odakle sam a ista reakcija je bila i kod mene.

"Nismo uopste daleko."-Slozila sam se s njim ali njegova reakcija mi je pokazala da ni on nije pitao Davida za mene takodje. Ne znam zasto sam se pomalo uvredila zbog toga.

"Da li pusis?"-Posto se upoznajemo, a nisam imala hrabrosti da pitam da li ima devojku, jedino sto mi je palo na pamet jesu cigarete.

"Ne, ali pijem. Ti?"-Pretpostavljala sam i sama da ne pusi jer je trenirao fudbal ali nisam mislila da konzumira alkohol.

"Um, samo cigarete, ponekad."-Koliko je on bio zaintrigiran ovom temom i pomno me posmatrao i slusao, toliko je meni to postalo neprijatno.

"Ne volim cigarete."-Upravo toga sam se i plasila, da ce biti problema oko toga. Zapravo, trenutno sam se vise plasila toga kakvu sliku ima o meni sada.

"U redu je. Pusicu samo u mojoj sobi. Nemas problema."-Odmah sam pocela nervozno da govorim i promeskoljila sam se.

"Salim se."-Nakon par trenutaka ozbiljnog gledanja, razvio je usta u sirok osmeh.

"Oh, okej."-Rekla sam s olaksanjem i uzvratila osmeh trudeci se da sakrijem prethodnu nervozu.

"Prvo i najvaznije pravilo, ne smes da uzimas moje grickalice i cokoladno mleko bez mog odobrenja. Ostalo mozes ali to ne nikako."-Kada sam se najela brzo sam promenila temu i opustila se. Bila sam sasvim ozbiljna ali me on gledao kao da misli da se salim.

"Ozbiljno."-Dodala sam ozbiljnijim tonom a on se suzdrzavao da ne prasne u smeh.

"Okej, dalje."-Odmahnuo je glavom kroz smeh dok je razmisljao o tome kako zivi sa detetom a ne devojkom od 19 godina.

"Moras da mi javis malo ranije o dolasku tvojih prijatelja ili devojke, a ja cu se zakljucati u svoju sobu i necu smetati. Samo te molim da mi javis ranije da bih mogla da zavrsim neke obaveze pre njihovog dolaska." -Nastavila sam sa pravilom broj dva i to je bio dobar nacin da izvucem iz njega da li ima devojku, ako bude zeleo to da podeli.

"Okej, moze."-Potvrdno je klimnuo glavom i za sad bio sasvim okej sa pravilima te mi dao znak rukom da nastavim i kazem trece pravilo.

Primetila sam da nije negirao za devojku, sto verovatno znaci da je ima. Okej sam s tim sve dok me njihovi glasovi ne budu uznemiravali.

"Molim te da svoje stvari drzis u svojoj sobi i da ne budu svuda po dnevnoj." -Svi muskarci su neuredni i svoje stvari samo bace gde god. Morala sam da napomenem da necu biti okej s tim.

"Sve ovo vazi i za tebe, okej?"-Rekao je dok smo raspremali sto i uputio mi upozoravajuci pogled.

"Naravno."-Prevrnula sam ocima jer je logicno da ja te stvari, na koje sam njega upozoravala, ne bih uradila.

"O moj boze! Zaboravila sam prvo pravilo! Nikada ne smes da tuces Lili!" -Zapretila sam povisivsi ton, a Lili koja je dosetala me podsetila na to.

"Ni ne bih."-Bio je doslovno zgrozen zbog same pomisli na to, mada je izgledao i pomalo uplaseno zbog mog vikanja.

"I definitivno ne raditi to vise!"-Viknula sam kada sam ugledala da daje Lili parce mesa koje je ostalo od vecere.

"Ne smem da je hranim? Necu je otrovati."-Rekao je zbunjeno i uvredjeno, menjajuci malo svoj ton.

"Mozes ali u njenoj posudi. Plocice ne sluze za to."-Govorila sam smirenije jer nisam htela tenziju izmedju nas vec prvog dana, iako nisam bila srecna sto cu morati da brisem tu fleku kasnije.

"Oh okej."-Rekao je s olaksanjem dok je mazio Lili a ona zadovoljno prela.
Izludjuje me to sto ga ne napada.
Ukrasce mi macku.

"Zatim, kad koristis wc moras da pustis vodu za sobom, uvek! Takodje, da koristis osvezivac kada je to potrebno." -Zanemarila sam neprijatnost i odlucila na kazem konkretno sve da kasnije ne bi imali problema.

"Nema glasne muzike dok ucim." -Nastavila sam dalje kada je potvrdno klimnuo glavom i opet skrivao smeh.

"To je to?"-Upitao je zainteresovano kada je seo pored mene a ja trazila nesto na tv-u.

"Za sad."-Rekla sam pakosno primetivsi da je ovog puta seo pored mene za razliku od danas.

"Oh! Trebalo bi da operem sudove." -Kada sam bacila pogled na Lili, paznju mi je privukla gomila sudova i s obzirom na to da je Dzejs spremao, ja bi trebalo da operem.

"Imam bolju ideju. Zasto umesto toga ne bismo radili nesto drugo?"-Kada sam ustala, uhvatio je moju ruku i sprecio me da odem. Njegova ruka je bila veca od moje. Bila sam zbunjena pa sam pogled sa ruke prebacila na njega, a njegove oci su izgledale jako tajnovito.

ᴏɴᴇ sᴛᴏʀᴍʏ ɴɪɢʜᴛWhere stories live. Discover now