[38]~ Εμένα; ~

395 50 50
                                    

| Hºw Tº RemembeR |

| This scene |

[Αχιλλέα pov…]

Παράπονο.
Πώς μπορεί μία μονάχα λέξη να περιγράφει ολόκληρα τα συναισθήματα;

Το είπε και μόνη της άλλωστε.
«Φύγε Αχιλλέα!» η φωνή της παίζει συνεχώς στο κεφάλι μου και με κάνει να θέλω να βάλω τα κλάματα.

Αλλά όχι. Δεν πρέπει να δείξω το πόσο πολύ αδύναμος είμαι. Το πόσο πολύ αδύναμο με έχει κάνει. Εκείνη και μόνο εκείνη. Εκείνη που έπιανε το χέρι άλλου και ήταν έτοιμη να μείνει εκεί, έτοιμη να πέσει στο κρύο έδαφος.

Ξάφνου, το μυαλό μου πήγε στα λόγια που ξεστόμισε εκείνος ο άντρας που καθόταν δίπλα της, σαν τον σωματοφύλακα της, ικανό για να προστατεύσει τους πάντες και τα πάντα, ικανό να εμποδίσει όλους εκείνους που απειλούν την ευτυχία τους.

Την ευτυχία που θα βρίσκαμε επιτέλους, άμα δεν υπήρχε ο αδελφός μου για να την πάρει μακριά!

Την πονάω; Κοντεύει να τρελαθεί;
Τι της έκαναν όσο καιρό είναι εδώ πέρα ώστε να νομίζει πως θα μπορούσα έστω και λίγο να της κάνω κακό; Δεν λέω, κάποτε δεν ήμουν ο ίδιος άνθρωπος σε σχέση με τώρα.

Τότε, θεωρούσα πολλά πράγματα δεδομένα. Όταν τα έχασα όμως όλα– αφότου εκείνη έφυγε– κατάλαβα την αξία του καθενός ξεχωριστά. Και ήμουν γαμημένα εγωιστής που θεωρούσα πως η ζωή θα είχε ένα καλό τέλος, με εμένα να πιστεύω ότι αυτή είναι η πραγματική έννοια της λέξης ευτυχία, ενώ ζούσα πληγώνοντας ανθρώπους διότι ο μοναδικός τρόπος που ήξερα για να δείχνω την “αγάπη” μου ήταν αυτός.

Και με μισώ που δημιουργούσα πληγές, αντί να τις επουλώσω, ράβοντας τες.

Η μορφή τους να κάθονται στην τραπεζαρία, με έκανε να καταλάβω πως είχα φτάσει ήδη στο σπίτι της. Εκείνη γύρισε να με κοιτάξει στιγμιαία και έπειτα έστρεψε το βλέμμα της στο κενό, δείχνοντας αδιαφορία ενώ η Ελένη έβαζε στο πιάτο του Γρηγόρη λίγη από την σαλάτα που υπήρχε πάνω στο τραπέζι.

Ο τελευταίος, μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία μου, έστρεψε το βλέμμα του πάνω μου και μου έκανε νόημα να τον πλησιάσω.

«Έλα να φας κάτι. Όλη μέρα σήμερα δεν έχεις βάλει μπουκιά στο στόμα σου.» κοιτάζοντας για ακόμη μια φορά την Ελένη, εκείνον και για το φινάλε την κοκκινομάλλα αδερφή του, ένεψα αρνητικά.

Πως Να Θυμηθείς {HTR}|✓Where stories live. Discover now