4

3.4K 211 20
                                    

Az utolsó levegővétel

8 év múlva.

Waverly a szobájában üldökélt. Egy könyvet olvasott. Amióta idekerült sokminden változott. Elöszőr csak ő volt ebben a kócerájban, de mostmár egyre több és több gyerek van itt.
Mindegyikben van valamin különleges. Ott van például Arthur. A tüzes srác A saját kezével képes tüzet gyújtani. Vagy ott van Donna. A lány, aki látja a jövőt. Mind itt vannak, ide vannak bezárva. Inenn nincs menekvés.

Minden nap végeznek Waverlyn kisérleteket. Próbálnak rájönni, hogy mitől lett olyan amilyen. Az ő erejét sokkal nehezebb irányítani, uralni mint a többiekét.
Egy katona tört be a lányhoz majd megkérte hogy kövesse.
Waverly szó nélkül felállt majd követni kezdte ki, a folyosóra a férfit.

Egy hatalmas terem elött álltak meg ahová a katona be is vezette a lányt. Bennt három személy állt. Mind a három fején zsák. Waverly egyre gyorsabban kezdte szedni a levegőt, nem tudta, hogy mit akarnak csinálni a emberekkel. Csak remélni tudta, hogy neki nincs köze hozzá.

-Gyerünk, menj közelebb!- a katona hagja erős volt és akaratos így Waverly közebb lépett egyet a zsákosokhoz.
-Öld meg!- utasította a férfi mire a lány kétségbeesetten lesett az elötte álló áldozatra.

Lassan felemelte a kezét majd a zsákra helyezte. A zsák tetejét dér kezdte befedni az pedig lassan terjedt lefelé. A dért jég váltotta fel. A férfi felkiáltott a zsák alól, ezek szerint elérte a jég. Waverly zokogott, de még mindig azt csinálta amit eddig parancsoltak neki.

Aztán amikor a férfi feladta, eldőlt mint egy oszlop, a lány sírva rogyott össze. Szája elé kapta kezét, úgy próbálta csillapítani zokogását.
-A következőt is!- a katona hangjában semmi érzelemet vagy törődés nem lehetet hallani.
Waverly lassan, remegő lábakkal feltáplászkodott majd odasétált a következő zsákoshoz. A zsákra helyezte kezét de mostmár nem jött dér. A jég hirtelen tört ki, így fagyasztotta le a tárgy fejét. A zsák alatt bújkáló nő felsikított majd ő is kidőlt.
Waverly szemei kitágultak. Ismerős volt a sikoly. 
A katona csak biccentett a fejével a következő felé mire a jeges odabicegett.

Ez sokkal kisebb volt mint a másik kettő de Waverly megcsinálta ugyanazt amit eddig.
Miután végzett ellépett a kisgyerektől majd végignézett a hullákon. Egy katona sétált oda az első halotthoz majd lerántotta róla azt ami eddig elfedte az arcát.

Waverly felzokogott amikor meglátta művét. A férfi arca félig vagyott volt. Szemei nyitva, az ilyedtégtől megdermedve. Szemöldökén egy kis dér. Közelebb lépett hozzá majd amikor felismerte, hogy kivel tette ezt lefagyott. Csak nézte a fagyott apját.
Elsírta magát majd megfordult és anyjával találta szembe nagát. De ő is csak a földön feküdt.

Waverly szédült, nem bírta sokáig. A végső levegővétele akkor érkezett el, amikor a halott hugára nézett. Utánna apja és anyja között foglalt helyet, eszméletlenül.

A lány aki megfagyott  ~P.M.~Where stories live. Discover now