İÇİMİZDEKİ ERKEK SON

1.6K 39 1
                                    


Gürültüden anladığım kadarıyla gelenler "Devlet kuşuydu.Tüylerini kabartışından amirleri olduğu anlaşılamıyor, "Bak kardeşim , ruhsat olmadan yuva yapmışsınız, lami cimi yok, ya yuvanızı yıkacağız ya da yumurta dan çıkınca bir yavruyu ceza olarak kuş devletine vereceksiniz!.diye resmi bir tonda bağırıyordu.

Diğer üç devlet kuşu da " Evet evet vereceksiniz" diye amirlerini onaylıyordu.Dişi kuş yuvanın girişinde kanatları yarı açık şekilde "Benim canımı almadan ne yuvamı ne de yavrularımı alabilirsiniz" diye kararlı bir şekilde direniyordu.Erkek arkadaş ise " Evet, hanım doğru söylüyor O'nun canını almadan yavrularımızı alamazsınız" diye itiraz mı rica mı olduğu pek anlaşılmayan bir tonu tercih etmişti.

Amir ve yıkım ekibi çemberi iyice daralttılar. "Sizi bir daha uyarmayacağım ," dedi amir. " Hükümetin emirlerine biat etmezseniz ikinizi de hapse atarım" Bunun üzerine aynı anda bana dönüp bana baktı göz göze geldik " ne diyon komşu, ne yapsak şimdi?" der gibiydiler . " Valla, direnin bence," dercesine baktım. Dişi olanı " son nefesime kadar direneceğim!", Diye bağırdı cesurca. Erkek olanı " son nefesine kadar diren hanım" diye bağırdı.

Dişi kuş bi an bile tereddüt etmeden kafa göz daldı resmiyete. Tel örgülerin arasında inanılmaz bir kargaşa, tam bir kaos yaşanıyordu. Dört devlet kuşuna karşı bir dişi kuşun direniş destanı yazılırken erkek arkadaş kenardan sürekli " amirim bi dakka , amirim bi dakka, olay çıkarmaya gerek yok. Zaten iki çocuk fazla gelir bize,". Diyerek, yalvarır gibi zıplıyordu. Bir ara kavganın tam ortasında dişi kuş erkeğe öyle bir bakış attı ki erkek olanı tüylerinin içine saklanıp kuşbaşı kadar kaldı.

Abartısız söylüyorum yaklaşık on dakka boyunca dişi kuş , tek başına direne direne , dört resmi kuşu havalandırma dan kovdu. Dakikalarca yaşanan şiddetli saldırıya rağmen dişi kuşun yuvası ve yumurtasını koruma azmi gerçekten inanılmaz dı. Kof kabadayılık taslayan hemcinsim bana bakıyordu. " Hiç öyle bana bakma Hamza kardeş (bu arada adını Hamza koydum), önce içindeki erkeği falan öldürmen lazım," dedim. Hamza boş boş bana baktı, bir şey demedi şimdilik. Yeni gelişme olursa yazarım artık.

SEHERWhere stories live. Discover now