27. Basın Sağolsun

15.9K 640 527
                                    

Ecmel Erel

Acı.

Acı nasıl bir his çok iyi bilirim. Hemde öyle iyi bilirim ki bazen kalbinde bazen aklında bazen ise tüm vücudu sarar kimildayamazsın bile. Hele ki acı çektiren taraf sizseniz ve acı cektirdiginiz kişi sizin gözünüzün içine baka baka yaptıklarınızı size duygularıyla birlikte anlatıyorsa felaket bir şey. Daha doğrusu felâket bir şeymiş.

Zamanında çok acı çektiğim için midir bilmiyorum ama insanlarında geri geldi kötü insanlarinda olsa canını çok yaktım ama hiç bir zmn onları dinlemedim çünkü öldüler . Ben öldürdüm onları. Acımadan dinlemeden duymadan çünkü zamanında onlarda bana aynısını yapmıştı. Ne beni nede ailemi dinlememiş hepimizi tek gecede yok etmislerdi. Ne kdr öyle olmak istemesem de aslında bir yandan da kötü olmak intikam alıp bana kötülük eden herkese hayatı dar etmek istemiştim. Ama... Ama İnsirahı üzmek canını yakmak asla istemedim.

O.. o babası ile birlikte sadece birazcık yanmıştı o kdr yani yanlışlıkla istemeden bilerek yapmamıştım. Ona ilgi duyacağını yada onu sevme ihtimalinin olacağını bilsem zarar vermezdim.

İçimdeki belkide nokta kdr iyi olan veya iyileşmeye yüz tutmuş olan kısım sessizce gecenin karanlığında kulağıma fısıldadı.

Kendini kandırma...
Her şeyi isteyerek yaptın...

Derin bir nefes alırken burnuma papatya kokusu girdi ve icime ciğerlerime öyle bir sızdı ki beni köşeye daha çok sıkıştırdı. Ben İnsirahın yanında onun odasında onun bilincinde ve izninde bir şekilde yanındaydım ama yanında olmak bu sefer bana acı veriyordu. Ben bu seklide evine girmek değil doğum gününde veya farklı bir özel günde evine gitmek, üzülerek uyudugunda ise ağlamasın diye başında beklemek değil mutluluktan sarhoş olduğunda yaninda olmak isterdim. Bu şekilde değil.

Derin bir nefes aldım ve ona baktim. Ara sıra sicrasa ve ağlayacak gibi yüzünü burustursada uyanmiyor sakinliğini koruyordu.

Ona yaptıklarımı ise kendi ağzından duygularıyla birkte dinlemek daha doğrusu bir şeyleri belli etmeden dinlemek öyle zordu öyle tuhaftı ki ne yapacağımı bilemez durumdaydım. Amacım kendime inandirmakti bu yüzden gittim ve gecenin sonunda da inandı ama bana böyle ters köşe yapacağını bilememiştim. Beni deniyor test ediyordu ve kendimce de beni bu testten gecirmisti. Ben öyle düşünüyordum çünkü eğer bu test geçmeyip istemedigi cevabı verseydin bana hiç bir şey anlatmadı ama bana m her şeyi duyguları ile birlikte en küçük detayına kdr anlatmıştı.

Kafasında öyle kötü öyle iğrençtim ki yüzünde mimiksiz kendimi belli etmeden dinlemek çok zordu. Hele ki benim yüzümden intahar ettiği kısmı benim kollarımda ağlayarak anlatması ise çok büyük bir saçmalık çok büyük bir acıydı. Ve böyle olmasını ben istiyor ben yapıyordum.

İlk basta dinlemek istedim ve anlatması için ısrar ettim. Anlatmaya başladıkça ama kendisi farkında değildi fakat bazen dokunmasiyir tek bir noktaya bakarak anlatıyor bazense gözlerimin içine bakarak ne kdr acımasız biri olduğumu resmen bağırıyordu. Dayanamayacagim sandığım için girmediği birini bulamayacağını ima etsemde hemen anladı ve zekası lafları ile beni alt etti.

Cici kızım dışarda daha dişliydi.

Korktuğunu anlatırken ise yine aynı şeyler ancak krize girecektir kendine zarar verecek diye hemen belkide yüzündeki en güzel kısmı saçlarını topladım. Saçları çok güzel ve bakimliydi ona çok yakışıyordu. Sonra ise şu içirip yüzünü sildim. Ne kdr yanında olduğunu söylesem de içimden asıl canavar karşında ben burdayım demek için bir yanım cirpindi kendini iyi etmek iyi olmak isteyen taraf ise o sesi silahla susturup devam etmemi istedi.

ESARETHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin