~ Medzi štyrmi očami ~

75 13 12
                                    

„Čo?" spýtala sa Nettle asi šiesty raz za štvrť hodinu. Presne takú dobu sa jej totiž snažil Elder a ten starší muž vysvetliť všetko o odboji.

Zistila, že táto skupina sa snaží zachrániť svet. Doslova. Dokázali zistiť aspoň čiastočnú pravdu o nákaze Požierač. A teraz sa jej Elder snažil vysvetliť, proti čomu bojujú. Na večne usmievavej tvári mal útrpný výraz. Tmavovláska totiž nechápala ani polovicu z toho, čo jej hovorili.

„Pozri," zúfalo sa chytil za hlavu, „vysvetlím ti to poslednýkrát, a ak to ani potom nepochopíš, vzdávam to."

Muž sediaci vedľa Nettle z druhej strany nesúhlasne pokrútil hlavou a vrhol na Eldera prísny pohľad: „Musíš pochopiť, že toto dievča si celý život myslelo, že Požierač bol nešťastná náhoda alebo ničivosť prírody. Ona nemala celoživotný tréning na boj proti Požieračom ako ty, myslela si, že sú to šialenci. Nemôžeš sa na ňu hnevať."

Elder zvesil plecia a váhavo prikývol. Nervózne si uhladil svoje vlasy, ktoré mu siahali po ramená.

Potom sa otočil na tmavovlásku a prehovoril pokojnejším hlasom: „Asi by si nám mala najprv porozprávať o tom, ako ťa uniesli. Môžeme ti to skrz to lepšie vysvetliť."

Nettle sa pri myšlienke sa únos striasla, čo neuniklo staršiemu mužovi – ich vodcovi Absinthiusovi.

Spod zvrašteného obočia sa pozrel na Eldera a ten pod jeho pohľadom rýchlo dodal: „Samozrejme, len ak nám to zvládneš opísať."

Nettle sa zhlboka nadýchla. Veď sa k tomu len vrátim v myšlienkach, nebude to, akoby som tam znovu bola, pokrútila nad sebou hlavou a pustila sa do rozprávania.

Mýlila sa. Bolo to také. Opäť to prežívala znova. Keď im rozprávala, ako ju obkľúčili Požierači, roztriasla sa tak veľmi, že musela na chvíľu prestať. Keď Elder uvidel, že to nezvláda, objal ju okolo pliec a podal jej pohár vody. S vďaku sa napila. Cítila sa tak hlúpo, keď sa jej pri rozprávaní triasol hlas. Neznášala svôj strach.

Po chvíli sa opäť pustila do vysvetľovania: „Tí Požierači, už sa ku mne blížili. Boli-boli odo mňa vzdialení len pár centimetrov. Myslela som si, že je po mne. Ale potom...tam prišiel ďalší Požierač. Bol to čiernovlasý muž, asi trochu starší od Eldera. Vtedy som ho ešte nevidela, ale počula som ho. On...odháňal Požieračov a..."

V tom momente ju prerušil Absinthius: „On rozprával?"

Nettle mu to potvrdila. Keď sa jej spýtal, či vie, že normálni Požierači nevedia hovoriť, súhlasila. „Práve preto ma to tak šokovalo," dodala. Starší muž vážne prikyvoval. Potom si vymenil pohľad s Elderom. Ten mu slabým kývnutím hlavy dal najavo, nech pokračuje.

„Vieš Nettle, ten muž je pravá ruka Eltena," povedal, a keď videl, ako zmätene sa zatvárila pri Eltenovom mene, s povzdychom pokračoval, „Elten vytvoril tú nákazu a nejakým spôsobom dokáže ovládať Požieračov. Hoci, pokiaľ vieme, sám Požieračom nie je. A ten čiernovlasý muž je jeho pomocník...ak sa to tak dá nazvať. Vraj je Požieračom od detstva, ale viac sa o ňom nevie. Elten si ho stráži ako tajnú zbraň a všetci Požierači ho počúvajú. Niektorí v odboji si myslia, že spolu chcú ovládnuť svet."

Tmavovláska preglgla. Znelo to strašne. A o to horšie sa cítila, keď si uvedomila, že v prítomnosti takéhoto človeka...nie, monštra, musela stráviť nejaký čas.

IngestionМесто, где живут истории. Откройте их для себя