Özel Bölüm: "Hoş Geldin"

2.5K 112 171
                                    

#MFÖTamOrtasındayım

#GripinDurmaYağmurDurma

*

" Benim küçük mucizem, aramıza hoş geldin. "

*

Özel Bölüm: "Hoş Geldin"

"Evet, çok güzel. Şimdi bezi açıyoruz. Beyler yardımcı olalım eşlerimize lütfen, Aras Bey daha dikkatli."

Aras elindeki çocuk bezini açmaya çalışırken -artık nasıl bir güç uyguladıysa- ikiye ayırdığında bayılmak üzereydim. Böylesine yetenekli bir insan nasıl çocuk bezi açmayı beceremezdi?

"Aras, düzgün yapsana!" diye çemkirdim ayaklarımı ovalarken. Aras delici bakışlarla yüzüme baktığında dirseğimin tersini gösterdim ona. "Rezil oluyoruz baksana, ne güzel yapıyor insanlar."

"Özür dilerim oyuncak bebeğin altını bezleyemediğim için." dedi sinir bozucu bir ses tonuyla. "Hem sadece biz rezil olmuyoruz, Mertler de var."

Başımı sola çevirip dişleriyle bebek bezinin paketini açmaya çalışan Mert'e baktım. Ekim tam anlamıyla çıldırmak üzereydi.

"Hocam bu bez yanlış gelmiş sanırım, fabrikaya geri gönderelim. Açma yerini yapmamışlar."

"Hızlı olmalısınız Mert Bey, çocuk pişik oldu. Aa bakın nasıl ağlıyor zavallı."

Mert ilk önce önünde duran oyuncak bebeğe sonra hocaya baktı. Ardından emin olamayıp bir daha bebeğe baktı ve Ekim'e döndü. "Ekim nerelere getirdin bizi ya? Şizofren bu kadın. Oyuncak bebeği pişik yaptı iki dakikada."

Ekim gözlerini sabır dilercesine kapatıp derin derin nefes aldı. "Şu çocuğu bezle." dedi sinirlerine hakim olmaya çalışırken. Mert, Ekim'e dil çıkarırken oyuncak bebeğin kafasını okşamaya başladı. "Şişhh, tamam ağlama babacığım. Kessene oğlum sesini, ağlama diyorum. Lan ağlamasana!"

Aras'la birbirimize baktığımızda hâlime şükrettim. "Tamam bir şey demiyorum, yap hadi bezle."

Aras'ın başını okşayıp öpücük attığımda sırıttı. "Her şey tamam ama bu nedir ya?" diye isyan etti sahte karnına bakarken. Daha rahat empati yapabilmeleri için baba adaylarına sahte karım takılıyordu.

"Söylenme hadi, öldü çocuk öldü."

Oflayarak tekrar oyuncak bebeğe döndü ve bezi takmaya çalıştı. Yardım edebildiğim kadar ederken aniden Aras'ın kafasına çarpan şey ile irkildim ve ufak çaplı bir çığlık attım. "Aras!"

"Ay, bacağı koptu çocuğumun. Şimdi ağlayabilirsin Sıddık Efe. Ağla babacığım ağla, bacağın koptu hakkındır."

Ekim, Mert'i çimdikleyip döverken ben Aras'ın kafasına bakmaya çalışıyordum. Kaşının kenarında ufak bir kızarıklık oluşmuştu bile.

"Aras acıyor mu? İyi misin?"

Aras bana cevap vermek yerine önündeki oyuncak bebeği aldı ve karnını tutarak ayağa kalktıktan sonra gidip Mert'i dövmeye başladı. Ekim de ona yardım ederken hoca ayırmaya çalışıyordu.

"Aras ne yapıyorsun? Sıddık Efe'yi babasız mı bırakacaksın? Ah gözüm!"

Mert'e acıyan bakışlar atarken onu nasıl kurtarabileceğimi düşünüyordum. Bütün kursa da rezil olmuştuk, bir daha hangi yüzle gelecektim bilmiyordum. Aniden aklıma gelen fikirle bağırmaya başladım. "Aaa! Aras! Aras buraya gel! Mercimek pişti, düdüklü ötüyor!"

Bir adet Oscar alabilir miyim?

Aras, Mert'in kolunu ısırmak üzereyken ani çığlığımla bakışlarını buraya çevirdi. Mert'i bir köşeye itip iki adımda yanıma geldiğinde inandırıcı olsun diye elini tutup tırnaklarımı geçirdim.

Çoban YıldızıWhere stories live. Discover now