ÖZGÜVEN

2.1K 44 10
                                    

Uzun bir aradan sonra tekrardan merhabaa sevgili okurum. Yazdıklarım bir fayda sağlar umarım.

Bugün herkesin farklı açıdan hakim olduğu bir konudan bahsedeceğim. Özgüven konusu çok hassas bir konu benim için. Çünkü her insanda farklı boyutlarda ve farklı şekillerde bir güven oluyor. Dışarıda şarkı söylemeyi özgüven olarak gören var ya da evde her istediğini ailesiyle konuşabilmeyi..

Benim için özgüvende insanın istemediği şeyleri reddetmesi, asla zorla bir şey yapmaması, kendi iradesiyle hareket edebilmesi manasına geliyor. Birilerine bağlı halde yaşamamak en önemli konu. Bunu ailemiz için demiyorum. Misal özellikle kadınlar için söylemem gerek ki hiçbir erkeğe muhtaç olmayın. Bir şekilde kendi ayaklarınız üzerinde durun. Birilerinin emirleri altında yaşamayın. Kıskanılmak hoşunuza gitmesin. Neden mi? Çünkü kıskanmak, kısıtlamak demektir ve kısıtlamak özgürlüğünü kısıtladığı için özgüveni düşürür, bu da hayatta bir söz sahibi olmadığın anlamına geliyor bir nevi. Kadın erkek farketmiyor, her kişi bireydir ve herkesin kendi iradesi vardır. Birilerinin emri altında yaşayamaz.

Kadınlar için diyorum; sen  kararlarını kendin verebilirsin, kimseye bağlı değilsin, kimsenin hizmetlisi değilsin, kimse için gelmedin bu dünyaya, evde oturup bir erkeğin emirlerini yerine getirmek için gelmedin bu dünyaya.. ne kadar değer verirsen ver bu hareketleri yapıyorsa iyi bir ilişki olmaz.

Erkekler için; erkekler yapısı gereği bizden daha güçlüsünüz, vücudunuz daha iri. Fakat bu bireye emir verebileceğin anlamına gelmez, elin kolun var  kendi işlerini yaptıracağın anlamına gelmez, bir kadına siddet uygulayabileceğin anlamına gelmez. Seni doğuran da bir kadın..

Yazımı sonlandırıyorum burada. Umarım beğenirsiniz. Aynı fikirde olmadığınız bir yer varsa lütfen bildirin ve sağlıcakla, huzurla, mutlulukla kalın.♡

Kişisel Gelişim Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin