DERSE MOTİVE OLMAK

1.7K 24 0
                                    

merhabalaaarrr♡♡♡
Genel olarak hepimizin zorlandığı bir konuyu ele almak istedim.
Haydi başlayalııımmm..

Türkiye'de bende dahil 18 milyon öğrenci var. Fakat bir öğrenci bile eğitim sisteminden memnun değildir diye düşünüyorum. Çünkü işin içinde torpil olmayınca istediğimiz yerlere gelemiyoruz. Hayallerimizin yerini gelecek kaygısı alıyor. İstemediğiniz bir mesleği yapmak zorunda olarak devam ediyoruz hayatımıza.

Düşünün ki bir inşaat işçisi sabah 8 de işe gidip, akşam 8 de evine dönüyor Türkiye şartlarında. 1 günde yaklaşık 12 saat çalışıyor, bu da 1 ayda 360 saat çalışmasına denk geliyor. Buna karşılık asgari ücret alıyor( 2479).

İstatiklere göre belirlenen gündelik çalışma saati en fazla 7.5 saat, haftalık 6 gün çalışması gerekiyor. Yani toplam haftalık 45 saat olarak çalışması gereken insan Türkiye şartlarında 72 saat çalışıyor.

Şöyle bir düşününce hayatımızın en güzel yıllarını, gençlik yıllarımızı çalışarak geçirmemiz gerekiyor. Büyüklerin her zaman söylediği bir söz vardır." 1 yıl dişini sıkarsan, gelecekte refaha erersin" gibisinden.

12.sınıflar ve mezunlar sınava hazırlanıyor. Gelecekte 1 yılda 12 saat boyunca çalışarak 4000 saatten fazla çalışmak, iş başında kalmak istemiyorsak ki elbette kimse istemez bunu,

1 yıl(yaklaşık 310 gün kaldı sınava) boyunca gün de 3-4 saat sınava hazırlanarak gelecekte ki rahatlığa kavuşabiliriz. Benim şahsi görüşüm bu yönde.

Tabiki iyi bir sıralamayla istediği üniversiteye giremeyen binlerce öğrenci var. Ama biz ona rağmen elimizden geleni yapıp işimizi şansa bırakmayalım. Çünkü sizi ailenizden başka düşünen kimse yok.

9, 10, 11 ler için şunu söyleyebilirim. Diploma notlarınız 12. sınıfta gireceğiniz sınav için çok belirleyici olacak. Onun için ortalamanızı yüksek tutmaya gayret edin, ve 12 de stres yapıp konular sınava kadar yetişmez diye düşünmemek için, 11 de yavaş yavaş gün de yarım saatte olsa çalışın.
Kendinizi önemseyin ve geleceğinizi riske atmayın.

Bundan bir yıl kadar sonra bugün başlamış olmayı dilememek için bugün başlayalım. Keşkelere yer olmasın.

Her biriniz kendinizi değerli sayın.



Bu ders konusu bizi ne kadar sıksa da elimizden bir şey gelmiyor. Bunların hiç birini öğüt veriyor gibi algılamayın lütfen. Sadece birikim olarak düşüncelerimi yazdım. Okuduğunuz için teşekkürleeerrrr.♡♡♡

Kişisel Gelişim Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt