|31|

952 136 4
                                    


"Kızım nereden çıktı bu teyze merakın? Bir anda neden gidiyorsun Mersin'e? Hem daha okullar tatil olmadı, sınava gitmedin." diyerek kızının başının etini yiyen kadın, dün akşam salona girip Mersin'e gideceğini söylediği zaman şaka yaptığını sanmıştı fakat bugün kızı kendine küçük bir çanta hazırlarken aynı zamanda da hayret ediyordu. Bunun altında yatan sebepten korkmaya başlamıştı.

"Anne, sınav öncesi uzaklaşmak istiyorum o kadar. Döneceğim, ama o zamana kadar bana bir şey sorma." dedikten sonra odasına göz gezdirdi. "Şarj aletim nerede?"

Kadın, kızına hayret ederken gizlice aldığı uçak biletinin parasını bile unutmuştu aslında. Şu an aklında olan tek düşünce kızımın ne işler karıştırdığıydı. "Çocuk mu kandırıyorsun Dila? Başka bir şey var."

Dila, annesine bakarken hazırladığı küçük çantayı kontrol etti, kötü günler için ayırdığı parası bir işe yaramıştı ve annesine sormadan bir bilet almıştı. Adana'ya gidecekti, oradan da otobüsle Mersin'e.

Yenilgiyi kabul eden kadın, "Bari teyzene haber verelim de Adana'dan alsınlar seni." diyerek odadan çıktığında rahat bir nefes alan Dila şarj aletini de çantaya koyduktan sonra bir şey unutup unutmadığını kontrol etmek için etrafına bakındı.

Birkaç gün önce Yasin'le konulmuştu, konuştuktan sonraysa aklındaki tek düşünce oraya nasıl gideceği olmuştu ki sonunda hallolmuştu bu mesele de. Tek yapması gereken uçağa binmekti. Birkaç saat sonra Mersin'de olacaktı. Ertesi sabahsa erkenden Yasin'den aldığı adresteki hastaneye gidecekti.

Hasan'ı görmesi gerekiyordu. İlk buluşmaları bir hastane odasında da olsa buluşacaklardı sonuçta. Tabii bu Hasan'a sürpriz olacaktı.

Çantasını da aldığı gibi odadan çıktı. Annesi pencere önünde tahminen teyzesiyle konuşuyordu. Kapının eşiğinde ayakkabılarını giydiği esnada annesi onu fark etti. Arabanın anahtarıyla birlikte eşyalarını da aldıktan sonra kızını havaalanına bırakmak adına yola koyuldu. Bir yandan da söylenmeye devam ediyordu. Kızı için endişeleniyordu ama Dila'nın dik başlılığı kocasına çektiğinden üzerine de gidemiyordu.

En sonunda havaalanının önüne geldikleri vakit Dila annesine sıkıca sarıldı ve arkasına bakmadan, telaşlı bir şekilde kapıları açılan uçağı için gerekli kontrollerden geçmeye başladı. Yaklaşık yirmi dakika sonra THY'na ait bir uçağın ekonomi bölümünde kendi koltuğuna oturmuştu.

Uçak kalkmadan önce Yasin'e yola çıktığına dair mesaj attı.

Bu defa birbirine uzak iki şehir engel olamayacaktı ikisine de. Dila, Hasan'a gidiyordu... Hepte Hasan'a gidecekti...

~~
Evet beklediğim gibi 33. bölüm finalimiz olacak. Dilerim kötü bir final olmaz, zira parmaklarıma mukayyet olamıyorum.

07.42 | Texting ✔︎Where stories live. Discover now