Studion del 1

10 0 0
                                    

Hon går där Elsa, in i studion alldeles nyfiken. Det är audition dag idag och Elsa är här för en gångs skull, hennes mamma har ju pratat så gott om studion.

Hon kollar runt om sig och hennes rörelser är mjuka. Framför hennes väg sitter en vacker brunhårig kille och leker runt på en gitarr, han kollar upp och deras blickar möts. Han börjar spela en låt.

I nästa sekund kommer en vacker brunett gående mot killen. Hon tar hans hand och han kollar förälskat på henne. De ler och ser alldeles fantastiska ut tillsammans.

En ung kvinna kommer utspringande från personalrummet, hon kollar mot Elsa och säger vänligt att hon kan gå in till rummet där den stora scenen finns. Sen går den unga kvinnan fram till killen och tjejen, hon omfamnar tjejen och pussar henne på huvudet. Sedan kollar hon leendes mot killen medans tjejen är kvar i hennes famn. Tjejen drar sig ut ur kvinnans famn och tar killen i sin hand. Han kollar snabbt upp på Elsa och vinkar snabbt. Sen säger kvinnan till dem att skynda sig och tillsammans springer de iväg. Kvinnan stannar kvar och väntar på Elsa, hon frågar:

-Kommer du?

Oj, jag ska kanske presentera mig.

Jag är Elsa, Elsa Saramego. Jag är en blond liten tjej som älskar att skriva berättelser och att dansa. Även att sjunga, men det har jag nog fått efter min mamma. Maria Saramego.

Min mamma har varit med om en hemsk olycka medans hon var gravid med mig. Hennes familj trodde att hon var helt borta och att de hade förlorat henne. Men trots allt så överlevde hon och jag fick en överbeskyddande men kärleksfull mamma. Mamma pratar ibland om att hon hade en till dotter, som var 5 år vid olyckan. Men tyvärr vet inte mamma vart hon är idag. Om hon ens lever. Detsamma med hennes make, så därför bor vi ensamma. Hon och jag tillsammans med vår lilla hund Nellie.

____________________________________________________________

Det var första delen av "De sörjda bortglömda", jag hoppas att ni gillar den. Skriv gärna en kommentar med eran tanke om vem Elsa är.

/Petra

De sörjda bortglömdaWhere stories live. Discover now