°Yeni Okul°

32 9 3
                                    

Evet yine yeni bir bölüm, yine yeni tavsiyeler! Eğer istekleriniz varsa yazın 👉🏻

Çok okul değiştirmiş biri olarak sizlere yeterince tavsiye vermeye çalışacağım!
LET'S GO!

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

1-)Korkmayın! 😱✖️ Eğer uzun süredir okuduğunuz bir okuldan ayrıldıysanız bu sizin için biraz zor olabilir. Kafanızda oraya uyum sağlayıp sağlayamayacağınıza ait şüpheler olabilir 🤔 Belki de aynen benim gibi biraz içine kapanık ve utangaç olabilirsiniz. Ama sorun yok! Benim şimdiye kadar 5 tane sınıfım oldu! 5 sınıf! Ve 7'ye geçeceğim! Hatta okulu değiştirme gibi bir ihtimalim bile var açılırsa. Öyle olursa 7 yılda 6 sınıf oluyor. Hiç birinde uyum sağlarken zorluk yaşamadım ve siz de yaşamazsınız. Yeter ki korkmayın!

2-)Kendiniz olun! 🥳 Söylenecek hiç bir şey yok. Kendiniz olun işte yani nesini anlatayım! Hayır ama dimi yani?

3-)Zaman tanıyın! ⏳ Önce insanların sizi tanıması için, sizinde onları tanımanız için zaman ayırın. Birbirinizi tanıyınca daha iyi anlaşırsınız! Tabi bu çok da uzun sürmesin.

4-)İlk günden kanka yapmayın!👩👊🏻👧 Bu sonradan pişman olabileceğiniz bir durum. Ama olmayadabilirsiniz. Bu biraz da şans işi. Ama burada kanka olmaktan bahsediyoruz! Bir kanka vardır bir arkadaş vardır! İkisi apayrı şeyler! İnsanları biraz tanıyın ve iyiyle kötüyü ayırt edin.... Yoksa sonunda çok pişman olursunuz.....

5-)Sürü psikolojisine uymamaya çalışın! 🐑🐑 Önce sürü psikolojisini biraz açıklamaya çalışayım.

Psikoloji bilimine göre sürü psikolojisi; bir yığın kurallar ve koşullar dizisiyle temellenmiş belirli inançların, bir grup, topluluk, ülke vs.'nin insanları arasında yayılmasına verilen addır.(bilgiustam.com)

Size bu tanımı biraz daha toparlayacağım. Bireyin toplumun çoğunluğunun yaptığı şeyleri sırf onlar yapıyor diye yapması. Veya inandıkları şeylere inanması. Örnek: birisi size yeni geldiğiniz bir sınıfta "şu hoca kötü" veya "şu kız çok gıcık" vb. şeyler söylerse siz bundan olur olmaz etkilenirsiniz. İşte buna sürü psikolojisi diyoruz! Kapiş? Siz siz olun insanları başka insanların söylediklerine göre yorumlamayın! Eğer okumak isterseniz diye buraya bir araştırma sonucunu da koyacağım 👇🏻

Seattle Windshield Pitting Epidemic

Bu aslında deney değil ve yaşanmış gerçek bir sosyal tesir vakası, okurken de yarıldığımı söyleyebilirim. Washington'ın Bellingam kentinde, araba hasarları üzerine bir kaç şikayet alınıyor. Arabalarda boncuklu tabancaların yapabileceğine benzer ufak çukurlara denk geliyor sürücüler, bunun üzerine de şikayetler git gide artmaya başlıyor. Güvenlik tarafında yapılan açıklamada ise şehir civarlarında vandalizm yanlısı bir gruptan bahsediliyor. Bu olay büyüyünce de, yakınlardaki Seattle kentinde vandallara karşı dikkatli olmaları ve arabalarını korumaları için kent sakinleri uyarılıyor. Fakat ne kadar uyarı yapılsa da kısa sürede Seattle tarafında araç sürücülerinden şikayetler yağmaya başlıyor.
Bu bütün vaka bir süre sonra araştırılıyor ve vandalizmle alakası olmadığı anlaşılıyor. Araba sahipleri sadece şikayetler üzerinde işkillenip arabalarını daha dikkatli inceleme fırsatı bulmuşlar ve daha önce minik darbeler veya sıçrayan taşlar ile oluşan hasarları yeni tespit etmişler. Arabalardaki hasarlar zaten varmış kısacası. İnsanlar birbirini gaza getirip teoriler üretmiş ve iki şehri krize sokmuşlar, Amerikan Başkanı'na falan yazmışlar, tam bir komedi. (Yirmilerim.com)


Umarım işine yaramıştır ve beğenmişsinizdir! Bir sonraki bölümlerde ne yazmamı isterseniz 👉🏻

Hepimize MuQemmel günler diliyorum....
~Civciv...

°CİVCİVDEN TAVSİYELER°Where stories live. Discover now