°Üşengeçlik ve Motivasyon°

26 6 38
                                    

Bu bölümü yazmaya çoooookkkkkkkk üşeniyordum.... Ama yazacağım! Çünkü bununla ilgili bölüm yazacağımı söylemiştim. 💛💛 Sözümde duruyorum 😚 LET'S GO!

°°°°°°°°°°°

1-) Durumunuzu bilin! 🤔 Bunu şöyle açıklayayım: üşengeç bir insan olup olmadığınızı bilmelisiniz. Peki bunu nasıl anlayabilirsiniz? Eğer size aşağıda verdiğim sorulara cevaplarınızın hepsi evetse siz tam bir üşengeçsiniz! Eğer bu sorulardan birazı evetse üşengeçsiniz diyebiliriz. 1 tanesi evetse iyi. Hiç evetiniz yoksa ise HARİKA!

1-) Yorgun olmasan bile olduğun yerden kalkmaya bile zorlandığın zamanlar oluyor mu?

2-) İnsanlar senden bir şey istediğinde sıklıkla bahane uyduruyor musun?

3-) İşlerini sürekli erteliyor musun?

4-) Tüm gün boyunca yatmak istediğin oluyor mu?

5-) Üşengeç olduğunu hissediyor musun?

6-) Çok heveslenip o işi sonradan erteliyor musun ?

(Cevapları yorumlara yaz)

2-) Adım adım ilerle 👣 Artık üşengeç olup olmadığını biliyorsun! Sakın bir anda kendine çok fazla yüklenme!
Örnek:
1. Gün: 60 soru
2. Gün: 70 soru
3. Gün: 80 soru
4. Gün: 100 soru
.....

Böylece sıkılmadan çalışabilirsin! Ama unutma: hedefini olağan tut! Ne az olsun ne de çok! Hedefine ulaşman seni motive eder💪🏻!

3-) Spor yapın! 🏁🏁 Bunun önemi ne mi? Eğer siz spor yaparsanız (ve hatta yürürseniz) bu sizin hareketlenmenizi sağlar, böylece bir işi yapmak için kalkarken üşenmezsiniz! 😉

4-) Hedefin olsun! 🎯 Eee ne demişler: hedefsiz gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez! Yani sanırım böyleydi... Hedef sizi motive eder. Böylece üşengeçlikten bir nebze uzaklaşırsınız!

5-) Ödül koyun! 🏆 O kadar çalıştıktan sonra sevdiğimiz bir şeyi yapmak bizim de hakkımız! Örneğin: 100 soru çözersem, sevdiğim diziden 1 bölüm izleyeceğim. Yada 50 soru çözersem kitabımdan 2 bölüm okuyacağım. Bu sizi hedefe gitmek için motive eder! Otomatikmen üşengeçlikten biraz daha uzaklaşırsınız 😍😍

6-) Plan yapın 🗺️ Sanırım bu söz şöyleydi... Rotasız gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez... Evet. Hatta bunu şöyle yaparsanız daha iyi olur: bir defteriniz olsun, bu deftere o gün ne yapacağınızı gün gün tarihle yazın, yanlarına tik veya çarpı atın, ben çarpı atmaktan nefret ettiğim için hepsinin tik olmasını isterim. Bu yüzden hepsini yaparım. Ve yine bu size o işi yapmak için güç verir, bu da sizi kalkmaya zorlar! Kapiş?

7-) 5 saniye kuralı! ⌛ Ortaya atılan ve bana göre doğru olan bir iddia var. "İnsan bir şeyi yapmak istediğinde, 5 saniye içinde onu yapmazsa isteği kaybolur" Sizce bu doğru mu? Bence evet. Sizde aklınıza yapmanız gereken bir şey geldiğinde bunu 5 saniye içinde yapın!



Umarım beğenmişsinizdir ve işinize yaramıştır canlar!! 💛💛 Civciv kaçar! Çünkü 5 saniye kuralı gereği aklına gelen kitap yazma işini yapması gerek!! Çavvv! 👋👋

Hepinize MuQemmel günler diliyorum...

~Civciv...

°CİVCİVDEN TAVSİYELER°Where stories live. Discover now