18

12.7K 855 484
                                    

*İyi okumalar

Okul bittikten sonra eve gelmiştim. Deniz'in küçük bir yavsaklığı yüzünden kafam allak bullak olmuştu. Buna alışmış olmalıydım, utanmam saçmaydı. Daha da kötüsü bu hoşuma gitmişti ve ben onunla uğraşmaya devam etmek istiyordum.

Üstümü değiştirip, küçük bir sırt çantası alıp odadan çıktım. Annemle babam salonda oturuyorlardı. Beni görünce "Nereye?" dediler.

"Arkadaşlarla buluşacağım." dediğimde birbirlerine baktılar.

Sanki çok garip bir şey söylemiştim.

"Kim o arkadaşlar?"

"Miray anne tanıyorsun. Bir de okuldan bir kaç kız." dedim.

Ulus'u söyleyemiyordum. Çünkü onlar bir erkekle kız arkadaş olamaz kafasındalardı.

"Okulda görüşmediniz mi?"

Gerçekten bu durum beni çok sıkıyordu.

"Anne derslerim yok. Kızlarla alışveriş yapmak istiyoruz sadece çıkamaz mıyım?"

Normalde de fazla çıkmak istemiyordum zaten. Annem sonunda "Geç" kalma dediğinde ayakkabılarımı giyip evden çıktım.

Aşağı inip, bir sokak alta indim. Ulus arabaya yaslanmış beni bekliyordu. Yanına gittiğimde kapımı açıp "Buyrun hanımefendi" demişti.

Ona gülüp arabaya bindim. O da bindikten sonra arabayı çalıştırdı. Nereye gittiğimizi bilmesem de sormadım. Kime gideceğimizi biliyordum. Deniz hakkında bir şeyler öğrenmek için eski sevgilisiyle konuşmaya karar vermiştim. Ulus onu tanıyordu ve bize buluşma ayarlamıştı. Şimdi de onun yanına gidiyorduk.

"Kız nasıl biri?" dedim.

İsmi Melek'ti sanırım.

"İyi bir kız. Sıcakkanlıdır. Ona senden bahsettim. Deniz'den hoşlandığını sanıyor bu yüzden onun hakkında bir şeyler anlatabileceğini söyledi."

Eski sevgilimden hoşlanan biri bana gelip onun hakkında bir şeyler anlatmamı istese, ben yardımcı olmazdım. Gerçekten iyi biriydi sanırım.

"Sence onu kendime aşık etme konusunda bana yardımcı olabilir mi?"

"Kanka sen kendine yardımcı ol. Bugün yükseldin kıza."

Omuz silktim. Ondan biraz etkilendiğimi saklamaya gerek yoktu. Sonuçta gözleri güzel olan bir insandan bile etkilenebilirdik. Yoldan geçen birinden de aynı şekilde.

"Sence o nasıl biri?" dedim.

"Dedim ya iyi biri diye."

"Deniz diyorum."

Ulus'ta onun hakkında iyi konuşmayanlardandı. Onu sevmediğini dile getirmekten çekiniyordu. Direkt onun nasıl biri olduğu hakkında bir yorum yapmamıştı. Yavşak diyordu herkes gibi.

Önden giden bir arabaya korna çaldıktan sonra cevap vermişti.

"Onun için iyi düşünmediğimi biliyorsun. Yakından tanımıyorum da ama hakkında iyi konuşan kimseyi duymadım."

Ben de duymamıştım. Çünkü hakkında konuşanların hepsi eski sevgilisiydi. Şimdiye kadar onun, önceden sevgilisi olmamış bir arkadaşına denk gelmemiştim.

"Sen neler duydun benim duyduklarım dışında?"

Benim duyduğum şeyleri biliyordu. Çünkü bundan sürekli bahsederim. Şimdi yeni bir şey daha fark ediyordum. Bu olaylardan önce de onun hakkında çok fazla konuşuyordum. Şimdi biraz daha artmıştı gerçi.

Karmakarışık Kız (gxg)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin