3.nodaļa

21 1 0
                                    

"Kādi tev plāni pēc stundām?" Deniss satraucies jautāja.Es labi zināju, ka man nekādu plānu nav, bet mana intuīciju teica, lai es meloju. "Pagaidām nekādu plānu nav." Izlēmu par labu taisnībai. Denisa sejā atplauka smaids. "Varbūt tu vēlētos šo dienu pavadīt ar mani?" Deniss, nedaudz nokautrējies, jautāja. Paskatījos zēnam garām, nedaudz tālāk stāvēja Niklauss, kas noliedzoši pagrozija galvu. Ko tas nozīmē?
"Es...padomāšu." Uzsmaidiju zēnam, lai viņš nejustos tik slikti. "Tātad nē?" Denisa balsī skanēja skumjas. "Līdz vēlākam." Es ātrā solī devos prom. Kas man ir uznācis? Deniss ir jauks zēns, kas vienmēr liek man pasmaidīt, bet es viņu tikko pataisīju par muļķi, jo atraidīju viņa piedāvājumam, gandrīz atraidīju. Man būs viņam jāatvainojās, bet tagad es vēlos pēc iespējas tik tālāk prom. Es vēlējos sakopot savas domas, bet mani kāda spēcīga roka satvēra aiz plaukstas locītavas, liedzot man kustēties tālāk.
Niklauss Gregors cieši turēja manu plaukstas locītavu un palaida vaļā tikai tad, kad saprata, ka es nekur nebēgšu. Vai šis ir kāds joks? Es vēlējos kliegt, raudāt un pazust. Es stāvēju kā sastingusi un gaidīju, kas Niklausam ir sakāms. Es biju dusmīga, patiesi dusmīga uz viņu.
"Deniss nemaz nav tik jauks, kā tev liekas." Niklauss, skatīdamies man acīs, teica. Es sāku smieties. Es patiešām sāku smieties. Man nebija nejausmas, kur šis naids manī radās, bet tas mani patika. Man patika ienīst Niklausu, jo viņš to bija pelnījis. Skolēni spraucās mums garām, daži meta mums dīvainus skatienus. Man riebās, ka kāds man pievēršs uzmanību viņa dēļ.
"Nav nemaz tik jauks? Viņš noteikti ir jaukāks par tevi!" Es naidpilnā balsī teicu. Man ir pieriebušās šīs Niklausa spēlītes. Ko viņš no sevis ir iedomājies? Viņš nav ne mans tēvs, ne māte, ne skolotājs, kas varētu mani mācīt, un pat ne draugs.
"Uzmanies!" Niklauss sacīja un devās prom. Pāri ķermenim pārskrēja drebuļi. Viņa balsī skaidri varēja saklausīt draudus. Man nebija bail no Niklausa, man bija bail, ka man patiešām nāksies uzmanīties.
Ejot uz fizikas kabinetu es saskrējos ar Denisu. Deniss pat neuzdrošinājās uz mani paskatīties, vai pat pateikt kādu vārdu. Tas mani satrauca, jo es nevēlējos, lai labā draudzība, kas starp mums ir, izzustu manis dēļ. "Deniss? Vai tavs piedāvājums vel ir spēkā?" Es saņēmu visus savus spēkus, lai pajautātu to viņam. Es biju satraukusies, ka zēns man atraidīs vai pateikts ko ļaunu, bet tā vietā viņš pasmaidīja un satraukums manī izgaisa. "Kā būtu ar rītdienu, pēc stundām?" Es nokaunējusis jautāju.  Deniss piekrītoši pamāja ar galvu. Jutu laimes sajūtu, ka es neko neesmu izbojājusi.
Fizikas kabinets bija pārbildīts ar meitenēm, kā jau vienmēr. Pirms divām nedēļām mūsu skolā ieradās jauns fizikas skolotājs. Un tagad pēkšņi visām meitenēm sāka interesēt fizika. Es domāju, ka tas ir skolotāja dēļ, nevis tāpēc, ka viņām patiktu fizika.
"Sāksim stundu." Fizikas skolotājs sasita plaukstas, kā vienmēr to mēdza darīt, lai klasē iestātos klusums. Un tas vienmēr arī nostrādāja. "Šodien rakstīsiet kontroldarbu uz ieskatīts un neieskaitīts. Cerams, ka esat sagatavojušies." Skolotājs sāka staigāt pa klasi un izdalīt kontroldarba lapas.  "Vai viņš nav seksīgs?" Melisa, mana sola biedre, nenovērdama acis no skolotāja, čukstus jautāja. Vieglām iedunkāju meitenei ar elkoni. "Auč." Melisa tēloja, ka viņai sāp. Klusām iesmējos un meitene man piebiedrojās.
"Kas šeit ir tik smieklīgs?" Mēs bijām piesaistījušas skolotāja uzmanību. Varēja redzēt, ka viņš cenšās izskatīties nopietns un draudīgs, bet viņam tas ne tuvu nesanāca. "Nekas." Melisa atbildēju un pārmeta blondos, garos matus pār pleciem. Viņa flirtēja ar skolotāju. Skolotājs pie sevis pasmējās un  vairs neko neteikdams, nolika lapas. Es un Melisa saskatījāmies un abas pasmaidījām.
Melisa ir gandrīz kā mana draudzene. Gandrīz ir tikai tāpēc, ka mēs īsti nerunājam un nesveicinamies, kā tikai fizikas un angļu valodas stundās, jo mums tās notiek kopā.
Kopā ar zvanu pabeidzu fizikas kontroldarbu. Atvieglojumā nopūtos, jo šī bija pēdēja stunda. "Kādi tev plāni piektdienai?" Melisa, kopā ar mani novākdamana savas mantas no galda, jautāja. Šodiena ir ceturdienu, tas nozīmē, ka piektdienu es pavadīšu ar Denisu. "Pavadīšu dienu ar savu draugu." Es teicu, nevēlēdamās atklāt viņa vārdu. "Izklausās forši. Es domāju piektdien rīkot ballīti savās mājās, tāpēc iedomājos tevi ielūgt, bet tas nekas." Meitene pasmaidīja un izgāja no fizikas kabineta. Cik dīvaina diena...

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jul 01, 2020 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Let her goWhere stories live. Discover now