{4} İNŞİRAH

391 147 448
                                    

Multi Media, Strekaza ve minik canavar💜

...Keyifli okumalar🌺....

Güne eniştemin gür sesiyle başladım

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Güne eniştemin gür sesiyle başladım. Halbuki dün gece bulut kızı canlı canlı görmenin mutluğu ile huzurlu bir uykuya dalmıştım. Yatakta yüz üstü uzanmış pikenin bir kısmı bacaklarıma dolanmıştı. Eniştemin sesini bastırmak için kulaklarıma bastırdığım yastığı çekiştirmesi ile pes ettim ve sırt üstü döndüm.

" Ah! Enişte sabahın bu saatinde ne işin var ya odamda? Ne istiyorsun?"

" Sus sarı kafa saat kaç haberin var mı ? Öğlen olmak üzere, hadi hadi bir sürü işimiz var." diyerek pikenin ucundan çekiştiriyordu.

Yatakta doğrularak saate bir göz ucuyla baktım. Öğlen dediği sabahın 8'i oluyordu. Bu adamın saat kavramı beni şaşırtıyor.

" Ya sen nasıl uyanıyorsun. Hem bugün bayramın değil mi senin ?"

" Evet aptal sarı kafa bayramım olduğu için erken kalktım. Merkeze namaza gittim ve eve geldim. Şu senin istediğin börekten yapalım dedim ama sana da yaranılmıyor işte "

Eniştem yatağın kenarındaki diğer yastığı yüzüme fırlatıp odadan çıktı. Bir dakika bir dakika bu adam benim için börek mi yapacaktı? Umarım üç aylık ömrüm falan kalmamıştır. Börek ...börek....ah bugün onun dini bayramı ve sırf yemek için geldiğim böreği yapacaktı. Bu bulut kız bende akıl bırakmadı nasıl unuturum. Eniştemin bahsettiği nammaz ımmm namız...yok yok başka bir şeydi onu da sormayı aklımın bir köşesine not ettim. Hızlıca mutfağa koştum ve o heyecanla eniştemin sırtına atladım.

" Enişte seni seviyorum. Ben unutmuşum böreği. Yani yapacağımızı işte bugünün bayramın olduğunu."

Beni sırtından ittirip gözlerini kısarak bana baktı.

" Bana bak sarı kafa senin beyin fonksiyonların falan mı bozuldu. Sen yemek için geldiğin böreği unuttun hem de benim sana beraber yapalım diye teklif ettiğim. İyisin değil mi....?

Ah be enişte yeğenin bende akıl bırakmadı ki. Tabi sen bunu bilmesen de olur şimdilik. Bende gözlerimi kısıp enişteme yaklaştım aynı onu taklit ederek

" Enişte asıl sen iyisin değil mi? Benimle, benim için börek yapacaksın. Farkındasın değil mi?"

Eniştem hafifçe kıkırdayarak dolapta asılı duran Türk ve Rus bayraklarının amblemi olan mutfak önlüğünü üzerine geçirdi ve diğerini de bana fırlattı...

" Hadi çok konuşma da giy şunu"

Fırlattığı önlüğe yüzümü buruşturarak bakarken " Cidden bunu mu giyeceğim ya sen üstündekini bana var bu çiçekli böcekli bir şey zaten." dedim.

DÖNÜŞÜM ( DÜZENLENECEK- ARA VERİLDİ)Where stories live. Discover now