3. Šarlatová čarodějka

129 11 2
                                    

Zařazení - Výstavní pudl

Autor talessea

Popis 

Vetië ztratila rodinu při přepadení lapků a byla tak nucena bydlet v katovně.
Přineslo jí to nejen klid, ale i dostatečnou ochranu před okolním světem. Nemusela se bát, že by někdo odhalil její tajemství.

Avšak po rocích dřiny a nesnesitelné bolesti nemohla dopustit smrt nevinného elfa.Vydává se na nebezpečnou cestu plnou přízraků a bestií, které se budou okolo ní hemžit jako vosy na med.

~~~~~~~~~ 

„ Jak se jmenuješ?" 

Dívka vzhlédla od ohně.

„ Říkej mi čarodějka. Skoro všichni mi tak říkají," prohodila do ticha. Jediné, co ho přerušovalo, bylo praskání ohně a dech dvou poutníků.

„ Jak ti říkají ti, co ti neříkají čarodějko?" pozvedl obočí.

„ Poběhlice, Léčitelko.....Hej ty." protáhla ústa do úsměvu a pohodila rameny.

Dojem 

Kniha už od začátku působí velmi dobře. Grafická stránka, která sice není pro knihy nejpodstatnější, ale rozhodně na čtenáře dělá velký dojem, je řekla bych slušná, stejně jako námět příběhu.

Co bych doporučila 

Na začátek bych doporučila texty si ještě jednou projet a opravit ty malé mušky, které v příběhu jsou. Občas se objeví chyba v malém či velkém písmeni, někdy se jedná o špatnou interpunkci, někdy zase o špatně vyskloňované slovo. 

Sice jen zřídka, ale i tak by to bylo dobré opravit.

A pak ještě jedna věc, nebo spíše dvě, ale takové menší.

Za prvé, spád děje. Občas mi přišlo, že se všechno odehrává moc rychle, prostě je to takové šup šup, ovšem se v tom pořád dalo vyznat, což to jaksi kompenzuje.

A za druhé, styl jakým je text psaný. Celý příběh začíná tak vážně, slova jsou někdy zastaralejší, čímž působí jako ve správném historickém nebo fantazi románu, ovšem pak se tam vyskytnou fráze, které konstrukci celého textu naruší.

Příklad: Myslela si, že se jí z toho vedra v masce usmaží mozek.

Co bych vyzdvihla 

Co opravdu velice oceňuji je správné psaní přímé řeči, nebo alespoň psaní uvozovek. 

A také bych si dovolila pozdvihnout popis obecně. Vždycky bylo k něčemu přidáno dostatečně detailů a podrobností, aby to nebylo zahlcující, ovšem dostatečně výstižné.

UZAVŘENO: Recenze 2020/2021حيث تعيش القصص. اكتشف الآن