2.1K 133 19
                                    

          La doar șaptesprezece ani, Katharina speră să aducă mândrie familiei sale printr-o căsătorie demnă. E curtată pentru frumusețea nepământeană, deja promisă unui bărbat pe care nu îl iubește, dar căruia speră să-i devină o soție bună.

       Dar într-o dimineață de decembrie, soarta hotărâtă a Katharinei se topește ca un fulg de nea. Nu are de unde să știe că un drum cu sania îi va scoate în cale un principe, la fel cum Vlad nu poate ști că trandafirul de iarnă al Brașovului îi va captura inima pentru totdeauna.

       Uitată de cărțile de istorie, Katharina plutește încă în preajma Brașovului ca o legendă: amanta și cea mai mare slăbiciune a unui prinț sângeros, cel mai infam dintre domnitorii Țării Românești, micuța săsoaică ce i-a îmblânzit sufletul.

      „Când a văzut-o sus, la bastion, Vlad Dracula, care tocmai se afla atunci acolo cu ofiţerii săi, a sărit s-o ajute. Spre uimirea tuturor. Deşi era speriată din cauza grozăviilor pe care le auzise despre celebrul principe, fata a fost impresionată de gestul său. Adevărul a fost că Vlad, la vederea frumoasei tinere cu ochii ei mari şi albaştri şi cozi aurii, foarte lungi şi bogate, a fost lovit de o dragoste atât de năpraznică încât nu a mai luat în considerare sfaturile apropiaţilor săi care îl avertizau despre implicaţiile şi pericolele la care se expune prin această legătură.

         Se pare că, tot din acel moment, pentru tot restul vieții, a uitat de toate celelalte aventuri pe care le întreţinea în cetatea Coronei.“

         

Amanta Dragonului Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum