Η αρχή της πάλης των τάξεων

1.5K 87 275
                                    

"Οοοο τι τέλειο! Μπράβο!" Φωνάζω ενθουσιασμένη και χειροκροτώ τον κύριο μίμο που κάνει τον χορό του στην μέση της Ερμού και βγάζω μια δεσμίδα με πεντακοσαρικα να του τα δώσω όπως κάνουν οι άλλοι άνθρωποι αλλά ο Σταύρος ο σωματοφύλακας μου με σταματάει.

"Δεσποινίς Μυρσίνη μαζέψτε τα επιτέλους! Έχετε μοιράσει δεσμίδες σε ολόκληρη την Ερμού! Σε λίγο θα σας βγάλουν στις ειδήσεις και θα λένε τρελή μελαχρινή πλούσια μοιράζει δεσμίδες με διακοσαρικα τρέξτε να προλάβετε!" Με μαλώνει.

"Είμαι εγώ τρελή?" Τον ρωτάω παρεξηγημένη.

"Δεσποινίς Μυρσίνη απλά μαζέψτε τα χρήματα!" Μου λέει κάπως απελπισμένος.

"Αφού έδωσα σε όλους δεν μπορω να μην δώσω και στον κύριο μιμο." Λέω και τελικά πλησιάζω τον μιμο και του αφήνω μια δεσμίδα.

Τότε εκείνος τα κοιτάζει περίεργα και του χαμογελάω...

Είναι γλυκούλης ο μίμος.

Αμέσως με αρπάζει και με αγκαλιάζει και τον αγκαλιάζω και εγώ.

Μόλις με βγάζει από την αγκαλιά του ακουμπάει την καρδιά του βγάζει το καπέλο του και κάνει μια υπόκλιση μπροστά μου σαν ένδειξη ευγνωμοσύνης.

"Οοο καλέ μου μιμε δεν κάνει τίποτα. Είσαι τόσο καλός."Του λέω χαμογελαστή και τότε μου δίνει ένα κόκκινο τριαντάφυλλο και του χαμογελάω.

"Οοο ευχαριστώ." Του λέω και τότε βλέπω τον Σταύρο να με κοιτάζει αυστηρά.

"Θα τα πούμε καλέ μου μιμε. Πάω γιατί με περιμένουν." Του λέω και αφού με χαιρετήσει στην νοηματική πλησιάζω τον Σταύρο.

"Αν μάθουν οι γονείς σας ότι έχετε μοιράσει πέντε δεσμίδες σε με πεντσκοσαρικα σε ολόκληρη την Ερμού θα με σφάξουν στο γόνατο." Μου λέει και γυρνάω και τον κοιτάζω.

"Γιατί να το κάνουν αυτό? Αφού δεν λένε πως θα πρέπει να κάνουμε φιλανθρωπίες?" Τον ρωτάω.

"Ναι αλλά το να δίνετε χρήματα σε φτωχούς δεν πιάνετε για εκείνους γιατί δεν έχει φοροαπαλλαγές. Οπότε πάμε να γραφτείτε σε αυτήν την αναθεματισμενη σχολή να γυρίσουμε σπίτι. Πείνασα και όλας." Μου λέει και ρολαρω τα μάτια μου.

"Εντάξει γκρινιάρη πάμε. Άντε..." Του λέω και αρχίζουμε να πηγαίνουμε προς την σχολή καλών τεχνών.

Μόλις φτάνουμε (αφού στρίψω σε δέκα λάθος στροφές αλλά ποιος νοιάζεται) φτάνουμε στην σχολή και πάμε στην γραμματεία.

ΤαξικάWhere stories live. Discover now