39

679 369 12
                                    

İngiltere, Addison Malikânesi

Beyaz Oda

21 Haziran 2018

Sevgili Kızım,

Bu defteri okumanın tek yolu benim hayatta olmamamdır. Seninle daha çok zaman geçiremediğim için üzgünüm. Bazen babalar ölür ve çocuklar yetim kalır. Senden istediğim şey Robert'a ulaşman ve onunla İngiltere'ye gitmen. Defterin geri kalanını orada okumanı istiyorum. İngiltere'ye gittiğinde benim varoluş hikâyemi ve köklerimin nereden geldiğini bulacaksın. Bunları sana daha önce anlatamadığım için üzgünüm. Sanırım sadece seni korumak istedim. Ama şimdi inancım daha ağır basıyor. Sen de inançlı bir kızsın. Bu defteri okudukça beni tanıyacak ve bana hak vereceksin. Zorlandığın anlarda inançlı olmayı unutma. Şimdi senden istediğim, defteri kapatman ve eşyalarını toplaman. İngiltere'de Addison Malikânesi'ne yerleştikten sonra adım adım hayatımı keşfe çıkacaksın. Unutma her şeyden önce inanç vardı.

                                                                    Seni çok seven Baban

İlk sayfayı zaten Bolu'da iken okumuştum. Şimdi sıra defterin geri kalanını okumaktaydı.

Sevgili Kızım, insanın hayatında bazı dönüm noktaları vardır. O anlardaki seçimleri tüm hayatını etkiler. Benim hayatımın ilk dönüm noktası ise annemi kaybettiğim 21 Aralık 2000 tarihiydi.

Annem, benim gibi ardında bir defter bırakarak bu hayattan göçüp gitmişti. Altmışaltı yaşındaydı ve çok hastaydı. Son günlerinde defteri tamamlamış ve yastığının altına saklamıştı.

Defter, annemin Addison Malikânesi'ne adım atmasıyla başlıyordu. Babam Richard Addison'a âşık olması ve benim dünyaya gelmeme kadar devam ediyordu.

Önemli olan olaylar ise bu arada yaşananlardı. İnancının her detayını bana anlatmış ve beni adeta büyülemişti.

Benden tek bir isteği vardı. 49 yaş 9 aylık olunca bir kız varisin tohumlarını ekmek ve onu inancımız doğrultusunda yetiştirip aday olarak Addison Malikânesi'ne göndermekti.

Robert Jackson'la irtibat kurmamı ve ondan inancımızla ilgili detayları öğrenmemi istiyordu.

Öncelikle annemi inancı doğrultusunda gömülmesi için Addisonlar'a emanet ettim. Büyükannen Theodora, Addison Mezarlığı'nda gömülü. Oraya hiç gitmedim ve nasıl bir yer olduğunu da bilmiyorum ama umarım büyükanneni arada ziyaret etmene izin verirler.

Daha sonra Robert'la birlikte eğitimime başladık. İnancım her geçen gün artıyor, kendimi ilk defa bir yere, bir topluluğa aitmiş gibi hissediyor, Göbekli Tepe'ye gitmek için can atıyordum.

O yıllarda Göbekli Tepe'nin keşfi henüz çok fazla duyurulmamış ve kalıntıların çoğu gün yüzüne çıkmamıştı. Bilim insanları buraya "Tanrı'nın Beşiği" diyorlardı. Ama ben, Göbekli Tepe'nin inancımızın temeli, her şeyin ilk başladığı yer, bizim için bir sıfır noktası olduğunu biliyordum.

Göbekli Tepe'deki anıtlar inanılmaz güzel ve bir o kadar da eskiydi. İngiltere'deki Stonehenge'den yedi bin yıl, Mısır Piramitleri'nden yedi bin beş yüz yıl ve Malta Adası'nda bulunan dünyanın en eski tapınağı kabul edilen yapılardan ise altı bin beş yüz yıl önce yapılmıştı.

Ayrıca Göbekli Tepe sütunları tarikatımızın sembolü olmuş ve bin yıllar içerisinde değişmeden kullanılmış olması tesadüf olamazdı. Evet, Addison Malikânesi'nde anıtların olduğunu biliyorum ve bunların Göbekli Tepe henüz keşfedilmemişken orada olduğunu da biliyorum.

SESSİZ -Bir Göbekli Tepe Efsanesi 1-#Wattys2021Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon