19. Jászon

41 4 0
                                    

Galactus hatalmas volt. És gyorsan közeledett feléjük.

Jászon tudta, hogy hatalmas hátrányban vannak. Levegőben nem tudnak ellene harcolni, a földön meg nem sok esélyük van a hatalmas lény ellen.

Ginny és Hermione gyorsan előkapták a botokat, amiket a farzsebükben tartottak. Jászon nem értette, hogy minek van náluk bot, de nem ez lett volna a legjobb alkalom megkérdezni.

Galactus már túl közel volt hozzájuk. Szóval még egy lépést tett volna, akkor eltaposna mindenkit. De valamiért nem lépett rájuk, hanem megállt és lenézett.

Jászon látta, hogy volt valami Galactus fején, de azt nem látta, hogy mi az, annyira magasan volt. Csak az óriás lény arcát látta, szóval még Clytius is eltörpült mellette.

– Hagyjátok el a szentélyt, vagy meghaltok! – tért a lényegre Galactus.

– A többiek már bent vannak és keresik a követ – mondta Thália. – Úgyhogy ezt beszoptad!

Galactus a barlang szájára nézett és felemelte egyik kezét.

– Ez nem volt jó ötlet – mondta Jászon, és kivonta a gladiusát.

Jupiter fia felemelte a kardot a feje fölé. Egy villám csapott bele, amitől a kard szikrázni kezdett.

Jászon valahogy sosem érzett ekkora erőt egy villámban. Mintha a hely egyes képességeket csökkentene, hogy egy másikat erősítsen.

Jászon Galactus kezére irányította a villámot, de amint az becsapódott az óriás karjába, az mintha meg sem érezte volna.

Közben Peter meghálózta a kezét, hogy elhúzza, de csak őt húzta fel az óriás, ahogy emelte a karját. Clytius Galactus lábát kezdte el ütni, Korra pedig a négy elemből mind a négyet Galactus-ra szabadította. Ginny és Hermione is kivette a részét a harcból, méghozzá azzal, hogy varázslatokat mormoltak és a botokból—Jászon időközben rájött, hogy azok varázspálcák—fénycsóvák jöttek elő.

A Bosszúállók is úgy harcoltak, ahogy csak tudtak, viszont senki sem tudott még egy sérülést sem okozni Galactus-nak. Mégcsak meg sem érezte a találatokat.

Galactus keze leért a barlanghoz, és egyszerűen beszakította a tetejét, mint amikor egy homokvárba beleboxolnak a hülye gyerekek. Csak ezúttal a hülye gyerek Galactus volt. 

Ez után a beomlott barlang mellett egy sárga, levegőben levő kör jelent, amiből mindenki, aki bement a barlangba, kilépett.

– Miért nem használtad ezt eddig? – kérdezte Korra. – Simán csak ide is teleportálhattál volna minket!

– Nem itt kötöttünk volna ki – mondta Strange.

– Akkor most hogyhogy működött? – kérdezte Leo.

– Nem tudom. De életben vagytok, nem? 

Jászon észrevette, hogy Strange-nél van egy arany színű kő, ami valószínűleg az Ego Kő volt.

– Inkább foglalkozz azzal, hogy továbbra is életben maradjunk! – kiabálta hátra Reyna.

– Add ide az Ego Követ, és meghagyom az életeteket! – mondta Galactus.

– Bocs, de ki szeretnénk innen jutni – mondta Jászon.

– Akkor meghaltok! – kiabálta Galactus, és lépni készült egyet, amikor hirtelen valami miatt rázni kezdte a fejét. – Szállj ki belőlem!

Jászon nem tudta, mi történik Galactus-szal, azonban látta, hogy itt az esélyük a menekülésre. De Korra nem akarta békénhagyni a lényt, és tovább bombázta kődarabokkal.

– Gyere, kislány, próbáljuk meg! – mondta Hablaty Viharbogárnak, majd felugrott a sárkány hátára, és felszálltak a levegőbe. És ezúttal nem zuhantak le.

Jászon úgy gondolta, hogy akkor ő is megpróbálja, és felrepül. De neki még mindig nem sikerült valamiért. De villámot idézni még tudott.

Viharbogár Galactus nyakát tüzelte, miközben az imprefektum a füléből próbálta kiszedni a benne lévő valakit, valószínűleg Peter-t. Leo és Hylla kivette a részét a harcból.

Jászon és Thália villámot idéztek. Arra gondoltak, hogy külön-külön nem fogják tudni még megsebesíteni sem. De együtt lehet esélyük.

Miközben a villámot kilőtték Galactus felé, Korra egy levegőidomítással segített rá, és ettől Galactus megtántorodott.

– Nyitva az átjáró! – mondta hangosan Strange, majd előre lépett Galactus felé, és egy varázslattal lefogta. – Menjetek!

Peter és Hablaty a sárkánnyal együtt visszatért a csapathoz.

– Veled mi lesz? – kérdezte Ginny.

– Kettőt tippelhetsz – mondta Strange. – Menjetek! Nem bírom sokáig tartani!

Az átjáró egyre jobban szűkülült, úgyhogy Jászonéknak sietniük kellett.

Az egyetlen baj csak az volt, hogy Galactus közben kitört Strange varázslatából és ököllel belevert egyet a földbe, amitől mindenki, aki az átjáró felé rohant, elesett. Az átjáró pedig már majdnem bezárult.

A Bosszúállók közül mindenki Galactis felé fordult.

– Menjetek! – mondta Sam. – Mi feltartjuk!

– De... – kezdte Ginny, de nem tudta befejezni, mert addigra Strange már rég átlökte őket az átjárón, Peterrel együtt.

Világok Harca II. - Bosszúvágy | 7. könyvWhere stories live. Discover now