2. Fejezet

64 7 3
                                    

2019

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

2019. augusztus 18. (vasárnap)
New York

Fahéj és benzingőz illatú, meleg vasárnapi szellő libbentette meg a könnyed anyagú függönyöket.

Ray nagyot nyújtózott, ahogy a szomszédos emeletes ház ablakain megcsillanó nap fénye simogatóan csalogatta édes álmaiból a valóságba. Megszokásból az ágy másik felére nyújtotta erős karját, de meglepetten vette észre, hogy a takaró, a lepedő, a párna már rég kihűlt. Cserébe viszont finom illatok hívogatták a konyha felől. Békésen elmosolyodott, aztán erőt vett magán és búcsút intett a kényelmes ágynak.

Magára kapott egy könnyed otthoni öltözéket és hangtalanul kotorászni kezdett éjjeliszekrényében, azon belül is a legalsó fiók egy nagyon eldugott sarkában. Vállalkozása nem bizonyult embert próbáló feladatnak: hamar megtalálta a borítékot, melyben két keménypapíros brosúra és egy-egy színházjegy lapult szép rendben. Még utoljára szemügyre vette őket, hogy minden stimmel-e, aztán háta mögé rejtette és elindult az illatok forráshelyére: a konyhába. Ahogy közeledett, gyomra egyre hevesebb korgással igyekezett tudtára adni, hogy valójában mennyire éhes.

– Tán csak nem kidobott az ágy? – mosolygott Emily, miközben a serpenyőben sercegő omlettre koncentrált. – Boldog évfordulót! – mondta vidáman, s örömteli hangulata ragyogó fények képében öltött testet szemeiben.

– Neked is, szerelmem! – A férfit meglepte, hogy kedvese teljes harci díszben állt már így kora reggel – vagyis... fél tizenegykor –, ugyanakkor széles mosoly húzódott ajkaira és szívét bensőséges öröm járta át a jeles nap alkalmából.

Váltottak egy gyors, ám gyengéd és szeretetteljes reggeli első csókot. A nő illata olyan volt, akár egy csokor friss tavaszi virágé: üdesége betöltötte a kicsiny, de otthonos konyhát és frissességet hozott a nyomottan túlzsúfolt városi mindennapokba.

A férfi töltött magának egy bögre kávét. Jó ideje készen lehetett már, újra kellett melegítenie a mikróban, de nem bánta, mert így a zajban észrevétlenül el tudta rejteni a borítékot az asztalterítő alá. A rádióban Whitney Houston Higher Love című száma szólt, Kygo feldolgozásában, amire Emily ritmusra lépett jobbra-balra, belevíve némi vállmozgást is. Lófarokba fogott aranyló, göndör haja ütemre libbent utána, akárcsak vállvillantós fodros blúzának lenge anyaga. Tüneményes látvány volt, csak úgy sugárzott belőle a boldogság!

Miután Ray lehörpintette az utolsó korty kávéját is, szinte egyből érezte, hogy gondolatai pezsgő élénkülésbe kezdenek. Megterített, mialatt kedvese végzett a reggeli elkészítésével és a férfi tányérjára csúsztatta a sajtos-sonkás omlettet, aztán magának is tálalt egy másikat. Abban a pillanatban a kenyérpirító csilingelő hangon jelezte a kenyerek kipattanását.

A legtöbb reggelük hasonlóan indult, a mai azonban különleges volt. Meghitt és megismételhetetlen, s átjárta valamilyen megmagyarázhatatlan varázs, mely két ember kölcsönös kötődéséből, szeretetéből fakad.

VisszatérőkWhere stories live. Discover now