2.

196 11 3
                                    

  Először Rebekát hívták be, addig Szilveszter kint várt egy operatőr társaságában. Hát, ezek mindenhol ott vannak?
- Szóval milyen érzés itt lenni? A nagyok között? - tette fel az első kérdést a lánynak Andi.
- Nagy megtiszteltetésnek veszem, s bár nem vagyok szólista, örülök, hogy ennyien értékelik a munkám - válaszolta a lány készségesen, s igyekezett a legudvariasabb oldalát mutatni.
- És milyen Szilveszterrel a kapcsolatotok? Jól ismeritek egymást? Hogy fogadtad, hogy ő lett a párod?
- Szilveszter a tanárom, a mentorom. Nem igazán van köztünk munkakapcsolatnál több, ezért nagy kihívásnak érzem, hogy vele kell most együtt dolgoznom, de remélem, a héten eléggé összecsiszolódunk annyira, hogy jól teljesítsünk.
És ez így ment negyed órán keresztül. Amikor kinyílt az ajtó, Szilvesztert is behívták, hogy együtt válaszoljanak pár kérdésre. A közös munkáról, és a villában eltöltendő időről kérdezték őket. Végül Rebekát kiküldték, hogy Szilveszter is nyilatkozzon egyedül.
- Hogy-hogy elvállaltad ezt a műsort? - Persze Andi jól tudta, hogy miért, a férfinek nem volt választási lehetősége, de kíváncsi, hogy mit talál ki. Azt mégsem mondhatta, hogy kényszerítették, vagy hogy a szerződése köti.
- Igazából nem sok választásom volt - kezdte Szilveszter. Hát, ennyit arról, hogy valami izgalmas választ csikar ki belőle. - Viszont ritkán csinálok magamból hülyét a televízióban, szökőévente egyszer belefér.
- Mennyire ismered Rebekát?
- Egyáltalán nem. Együtt dolgozunk, heti többször is, de inkább a munkára koncentrálunk, mint a magánéletre. Úgy vélem mindketten vagyunk annyira maximalisták, hogy ezt ki tudjuk zárni, ha a színházról van szó.
Szulák Andi rengeteg felesleges és értelmetlen kérdést tett fel neki, Szilveszter agya teljesen lezsibbadt. Végül Andi szólította a következő párost, így a férfi visszatérhetett a szobába.
A másodikon voltak a lánnyal, így egy kis lépcsőzés után, fáradtan nyitott be a lakrészükbe.
Abban a pillanatban nyílt a fürdőszoba ajtaja is, ahonnan Rebeka egy szál törölközőben, vizes hajjal lépett ki.
- Jesszusom! - fordult el Szilveszter, mikor meglátta a lányt, akit bár takart egy falatnyi törülköző, de nem volt megcsomózva rajta, hanem éppen maga köré csavarta. Ha éppen a szemközti falra nézett volna a férfi, az ott lévő tükörre, pontosan látta volna, mit takar a fehér törülköző. Ám ő, ahogy realizálta a helyzetet, azonnal hátat fordított.
Rebeka száját elhagyta egy halk sikoltás, ahogy meglátta a férfit, és gyorsan magára szorította a puha anyagot.
- Én most kimegyek - köszörülte meg a torkát a férfi, s talán inkább csak magának mondta, mint a lánynak, ugyanis teljesen lemerevedett a falat bámulva.
Rebeka azonban olyan fürge volt, mint még talán soha.
- Ne... Nem kell, bemegyek a fürdőbe - futott el ruhájáig, majd bevágta maga mögött az ajtót.
A fürdőszoba ajtónak támaszkodva lihegett a lány, s fel sem bírta fogni, mi történt. Mentora majdnem meglátta meztelenül. Hogy történhetett ez?
Szilveszter egy darabig még ott állt, lemerevedve, aztán észhez kapott, inkább gyorsan átszelte az immár üres szobát, kiment rágyújtani, és rátámaszkodott a korlátra. Borzasztó hosszú lesz ez a hét, ha így folytatják. Hol kínos érzés öleli körbe őket mindenféle ok nélkül, hol pedig maga a helyzet kellemetlen.
Rebeka gyorsan felkapta a pizsamáját, és megtörölte a haját. Így, hogy Szilveszter visszajött, nem akart sokat időzni a fürdőben. Nagyjából megszárította a haját, aztán nagy levegőt vett, és kiment a fürdőből.
A férfi még mindig kint levegőzött, amikor halk lépteket hallott meg maga mögül. Nem fordult meg, tudta, hogy Rebeka az.
- Öhm... - szólalt meg a lány. - Szabad a fürdő - mondta halkan. Nagyon kínosan érezte magát.
- Ha nem mondja, észre sem veszem - mondta Szilveszter gúnyosan.
- Ha nem mondja, észre sem veszem - motyogta maga elé egy oktávval magasabb hangon, grimaszolva a lány, mikor Szilveszter eltűnt az erkélyről. - Paraszt.

Szilveszter gyorsan lefürdött, s határozottan örült, hogy pizsamának egy egyszerű tréninget és egy fekete pólót hozott magának - legalább ez az egy dolog komfortos volt a héten. Igyekezett nem gondolni a lány vízcseppekkel borított, törülközővel takart testére. Borzalmasan érezte magát, mert tudta, hogy nem Rebeka ragadta meg fantáziáját, hanem maga az, hogy nő. Hiszen ő is csak férfi volt.

Vágyott érintésWhere stories live. Discover now