Discutii

2.5K 104 13
                                    

Unchiul povestea de mai bine de 30 de minute o batalie oarecare ,cu nu mai stiu cate victime si cu nu stiu ce pace. Nu puteam sa il ascult palavragind atata. De fiecare data cand luam masa impreuna cu el si Amalia simteam ca sunt la ora iar cand eram la ora eram extrem de plictisita. Ceea ce imi mai cruta putin suferinta era gandul ca era ultima ora de azi si urma sa plec la dansuri in sala de sport. Dupa ce clopotelul a sunat am zburat practic din banca cu ghiozdanele in maini si mergand rapid pe holuri pana la sala. Cand am ajuns am constatat ca eram prima care ajunse ,asa ca am lasat ghiozdanele sa cada pe jos si am amplasat boxele si am conectat telefonul meu. Oamenii au inceput sa apara iar Sofia a venit parand extrem de frustrata .
-Urasc liceul asta tampit! A marait ea in timp ce se punea pe banca ca sa isi schimbe incaltamintea.
-De ce ? Am ras eu amuzata de expresia ei plina de nemultumire.
-M-am intalnit cu Ionut si am vorbit ...
Am dat din cap intelegand din nemultumirea ei ca discutia lor nu a mers cum a planuit. Ionut era iubitul ei de 2 ani iar lucrurile intre ei se stricau considerabil de cand Sofia a incetat sa ii faca mereu pe plac. Daca ma intrebati pe mine ,lucrurile trebuiau sa se schimbe mai demult ,dar Sofia ciar il iubeste.Am dat din cap afirmativ si am lasat-o sa imi lege sitreturile. Aveam sa discutam despre asta cand ne intalneam acasa. Eu si Sofia stateam destul de aproape ,la 3 strazi distanta .
   Antrenamentul pentru dans a fost exact la fel ca si in zilele precedente,dar era o oarecare relaxare in aceeasi rutina. Eu eram o persoana care iubea sa aiba un program de urmat,si nu imi placeau lucrurile pe care nu le puteam anticipa. Mama radea mereu si spunea ca aveam o groaza de obiceiuri de ale tatei ,dar eu una nu vedeam o asemanare.
Odata schimbata in bluza mea mult prea subtire am iesit in fata scolii care acum era aproape goala si am.asteptat taxiul. Cei de la dispecerat imi spusesera ca o sa ajunga in 10 minute,timp in care puteam foarte bine sa inghet in vantul rece care batea.
Privelistea scolii era oarecum ciudata,in fata scolii era un drum principal,extrem.de circulat si apoi un cartier foarte instarit,nu tocmai la.ce te gandesti cand vine vorba de o scoala,dar mama a insistat sa vin la acest liceu. Parcarea din spate era totusi mai mare si mai linistita,asa ca majoritatea pauzelor era plina de elevi.
  M-am uitat pe ecranul telefonului pentru ca incepeam sa tremur deja,iar taxiul nu era pe nicaieri. O voce joasa mi-a atras atentia,adresandumi-se.
-Buna! Astepti autobusul? A intrebat el.
-Nu,asteptam un taxi ,am raspuns.
Baiatul parea cu cel putin 3 ani mai mare decat mine si avea un aer dur. Parea sa fie destul de solid ,desi nu era foarte inalt. S-a uitat la mine ,parca analizand ceva pe fata mea ,dar eu m-am uitat in alta parte.
-Te-ai mutat recent aici? A intrebat el.
Eu m-am intors,suprinsa ca incerca sa initoeze o conversatie.
-Nu,locuiesc aici de cand eram mica,am raspuns politicos.
-Nu te-am mao vazut prin oras pana acum.
Eu m-am ridicat,vazandu-mi taxilu care se apropia.
-E un oras destul de mare,am spus.
-Da,a spus ea parca razand de o gluma buna.
Eu m-am indreptat spre taxi ,deschizand portiera.
Cand taxiul a pornit el se uita inca la mine. Nu am pierdut prea mult timp gandindu-ma la asta ,in schimb ma.gandeam la cat de multe aveam de facut cand ajungeam acasa. Mama era la munca ,asa ca asta imi dadea timp.suficient sa fac curat si sa gatesc inainte ca ea sa soseasca,inasa fel incat sa nu trebuiasca sa stam de vorba cand venea acasa. Nu aveam energia necesara sa stau si sa o ascult ,vorbind pentru a 10 oara despre noile aditii la editura.
Odata ajunsa acasa am plecat direct spre masina de spalat unde am aruncat toate hainele albe inauntru si i-am dat drumul. Apoi am urcat in camera mea unde m-am schimbat si mi-am prins parul care imi statea in ochii inca de la antrenament. Apoi am coborat incercad sa ma hotarasc ce dumnezelului aveam de gand sa gatesc. Fiind presata de timp si de toate temele care ma strigau am decis sa gatesc clasicul meu piept de pui la gric cu legume . Gateam destul de bine ,asa ca o ajutam pe maam de cateva ori pe saptamana si pregateam cina . Am auzit cheile zanganind cand mama a deschis usa apoi un mare "Uf" ,ceea ce imi confirma conversatia pe care o sa o avem la masa.
-Emilia? A strigat mama.
-Da,sunt in bucatarie mama.
Tocurile ei au sunat pe gresia din hol apoi parul ei blond a aparut de dupa colt. Chiar si dupa o zi de munca istovitoare,femeia asta arata scoasa din cutie. Ea s-a asezata la masa ,iar eu am inceput sa aranjez masa. Odata ce ne-am asezat la masa ,mama a inceput sa discute depre ziua ei,apoi i-am povestit eu tot ce se intamplase la scoala.
Apoi mi-am amintit de baiatul care a vorbit cu mine in statia de autobuz. Am inceput sa ii povestesc mamei,iar ea as spus.
-Hm,poate te place.
-Dah,sigur..! Am ras eu pe infundate.
Telefonul meu a inceput sa sune si am vazut ca era Sofia. Am raspun imedeat panicandu-ma.
-Emilia...,a plans ea.
-Ce se petrece Sofi,e totul ok? Am intrebat eu ingrijorata.
-Poti sa vi la mine ,te rog? A spus ea plangand.
Am inchis imedeat . I-am spus pe larg mamei ce i-am spus apoi am iesit pe usa alergand pana la casa lui Sofia.

Proful de romana +18Where stories live. Discover now