14. Bölüm

1.1K 67 14
                                    

Orda bulunan herkes Yuhwa'nın son sözleriyle neye uğradığını şaşırmıştı. Bu evliliğin çıkarlar üzerine kurulmuş olma ihtimali herkes tarafından biliniyordu fakat böyle bir itiraf başta Eun Ah olmak üzere hiç kimse tarafından beklenmiyordu. Herkes şaşırmıştı belki ama dünyası yıkılan tek kişi Jeong olmuştu. Yuhwa'nın sustuğu şu bir kaç saniye içinde aklından yüzlerce olasılık geçiren Kim Jeong Hoon yine de Yuhwa'nın neden böyle bir şey söylediğine dair emin olamıyordu. Tam müdahale etmek için bir şeyler söyleyecekken durdu. İçinden bir ses Yuhwa'ya güvenmesi gerektiğini fısıldamıştı.

Öte yandan masadaki herkesin şaşkın yüzlerini inceleyen Yuhwa, sözlerinin istediği etkiyi oluşturduğunu görüp memnun oldu. Eline kokteylini alıp 'Evet, dediğim gibi bizim Jeong'la olan evliliğimiz temelimde karşılıklı çıkar ilişkisi var' dedi bardağı ağzına götürdü ancak sonra içmekten vazgeçip indirdi iki eliyle sıkıca kavrayıp söyleyeceklerini toparladıktan sonra onlara döndü tekrar 'Bildiğiniz gibi' dedi ve derin bir nefes aldı 'İnsanların çıkarları birbirinden farklıdır, ben bu çıkar anlayışını 3'e ayırıyorum. Birincisinde insanların maddi istekleri için yaptığı şeyler geçerlidir "çıkar" veya "menfaat" kelimesinin için.

İkinci sınıfta ise kalbinin çıkarlarını düşünen insanlar vardır, ki ben onlardan biri oluyorum. Evet Jeong'la çıkarlarımı düşünerek evlendim ama diğer insanların düşündüğünün aksine maddiyatın değil kalbimin menfaatini düşündüm.'

Bu sözler ortamdaki havayı bir anda değiştirmişti.

'O da ne demek oluyor?' diye itiraz ederek araya giren Eun Ah Yuhwa'yı güldürmüştü

'Görüyorum ki tam anlayamadınız. Şöyle ki; şurada duran şey' dedi ve elini kalbine koyup, 'Jeong'u gördüğü andan itibaren hızla atıyor ve bu beden o hıza o kadar alıştı ki onsuz yaşayamayacağını çok iyi biliyor. Kalbim bu haldeyken tabi ki Kim JeongHoon'la evlenecektim. Aksi takdirde, yani Kim Jeong Hoon'a yakın olamadığı her an acı çekecekti. Ona uygun olmadığımı biliyordum hatta onun gibi mükemmel birine yakışmadığımı da ancak kalbim ondan uzak kaldığı her gün acı çekmeye başladı ve bu acıyı dindirip yerini büyük bir mutluluğa bırakmasını sağlayan tek kişi yine Jeong oldu.' dedi ve etraftakileri ve sözlerinin yaptığı etkiyi inceledi 'Yani onun o ışıl ışıl gözleri oldu. İşte o an anladım benim aptal kalbim bu adama aşık olmuştu ve ben ne yaparsam yapayım asla vazgeçmeyecek, onun yanında olmadığı sürece atmayı bırakıp karanlığa gömülecekti. Ben sadece kalbimin çıkarları doğrultusunda hareket ettim ve Jeong'la evlenmeyi tüm benliğimle istedim. Evet, işte gördüğünüz gibi bu tam bir çıkar evliliği sadece ve sadece çıkar evliliği...'

Onu dinleyenler Yuhwa'nın "çıkar evliliği"nden kastının arkasında bu derece büyük bir aşk anlamı taşıdığını tahmin bile edememişti. Kızlar sözlerin romantizmine kapılıp gitmişken erkekler de "Acaba beni de böyle seven bir kadın çıkar mı?" diye düşünüyorlardı.

'Bu çok saçma, Kim Jeong Hoon gibi biri sırf sen istiyorsun diye seninle evlendi öyle mi?' diye hırçın bir giriş yaptı Eun Ah burnundan soluyordu.

Yuhwa'nın buna verecek cevabı vardı ama durdu ve arkasını dönüp varlığını en başından beri hissettiği kocasına "Sahne sırası sende" der gibi baktı.

Mesajı alan Jeong, birkaç adım daha atıp Yuhwa'ya yaklaştı elini karısının beline sarıp Eun Ah'a baktı, 'Senin de dediğin gibi, tabi ki sırf Yuhwa istiyor diye onunla evlenmedim. Ben de çıkarlarımı düşünmek zorundaydım ve öyle de yaptım. Öncelikle kalbimi ısıtan bir kadına ihtiyacım vardı. Gülümseyince tüm yorgunluğumu alacak ve bana yaşama enerjisi verecek bir kadına... Sonra' dedi ve uzun uzun Yuhwa'nın gözlerine baktı 'Akıllı bir kadına ihtiyacım da olacaktı tabi, çünkü beni hem  arkadaşlarımın yanında hem de iş dünyasında temsil edecek aynı zamanda beni sırf onunla evli olduğum için gururlandıracak bir kadın en idealiydi' dedi. Ve karısının alnını öperek onunla nasıl gurur duyduğunu tekrar gösterdi Arkadaşlarına baktı, özellikle erkeklerle göz göze gelmeye çalışıp söylediklerinin daha etkili olmasını sağladı. Derin bir nefes alıp gülümsedikten sonra 'Ve tabi son olarak. Güzel bir kadın istiyordum. Yüzüne baktığımda cenneti görebileceğim, saçlarını okşadığımda baharın kokusunu alabileceğim bir kadın... İşte benim menfaatlerim böyle bir kadını gerektiriyordu belki diğer kadınlar da söylediğim son iki şey olmuş olabilir sonuçta akıllı bir kadın, veya güzel bir kadın bulmak zor değildi. Ama ben Yuhwa'nın kalbimi ısıttığını fark ettim işte bu en farklı olanıydı o an dedim ki kendi kendime "Oğlum Hoon bu kadınla evlenmek zorundasın, kendi iyiliğin için, kalbimin ve aklının iyiliği için bu güzel kadınla evlenmek zorundasın..."'

Buz İçindeki Aşk [Tamamlandı]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin