10. DEO

68 4 0
                                    

NA PLAŽI

LILI P.O.V.

Neko vreme sam plivala sa delfinima i posle sam došla do obale. Bila sam u plićaku par minuta, a onda sam rešila da krenem kući.

,,Jao!"- rekla sam i udarila se rukom u glavu. Pa ja nemam pojma kako da se vratim u čoveka. Pokušala sam prvo čega sam se setila i uspelo je.

Zamislila sam da imam noge umesto repa i osetila sam blago peckanje.

,,A jebeno. Divno sva sam mokra i još pričam sama sa sobom."- kad sam se pretvorila iz sirene u čoveka bila sam u vodi i odeća mi se skroz pokvasila.

Otišla sam do kraja doka i uzela patike. Obula se i krenula kući.

*20 minuta kasnije*

Stojim ispod mog prozora i gledam kako da se popnem. Bilo bi lepo da imam krila, ali ne.

,,Izgleda da idem starim putem."- rekla sam i krenula ka drvetu koje stoji pored kuće. Popela sam se na drvo, pa na jednu granu koja dolazi do moje terase i ušla u sobu. Patike sam izula pored kreveta i produžila u kupatilo. Skinula sam mokru odeću sa sebe i pustila da se hladne kapi vode slivaju niz moje telo. Ubrzo sam završila i jednim peškirom uvila kosu, a drugi sam obmotala oko tela. Izašla sam iz kupatila i u sobi zatekla ne prijatno iznenađenje.

Xx:,,Ali kako je ovo moguće? Zar ti nisi mrtva?"- pitao je Uroš dok je blenuo u mene.

,,MORONU JEDAN ŠTA ĆEŠ OVDE IDIOTE GLUPI ZAR NE ZNAŠ DA KUCAŠ GUBI SE NAPOLJE KRETENČINO GLUPA. KOJI KURAC BLENEŠ U MENE KO U DUHA?" - izgurala sam ga iz sobe nakon što sam se izdrala na njega.

UROŠ P.O.V.

Otišao sam na sprat i ušao u njenu sobu. Zatekao sam je kako stoji ispred kupatila umotana u peškir.

,,Ali kako je ovo moguće? Zar nisi mrtva?" - stao sam u čudu i gledao je kao da vidim duha, a ne svoju sestru.

L:,,MORONU JEDAN ŠTA ĆEŠ OVDE IDIOTE GLUPI ZAR NE ZNAŠ DA KUCAŠ GUBI SE NAPOLJE KRETENČINO GLUPA. KOJI KURAC BLENEŠ U MENE KO U DUHA?" - ona se izdrala na mene i izgurala me iz sobe, a ja sam idalje samo stajao u šoku. Kad sam se malo pribrao i došao sebi sišao sam dole.

,,Pa da li ste vi normalni? Zašto ste mi rekli da je mrtva?" - pitao sam ih besno. Poverovao sam im, a oni su me samo lagali.

E:,,O čemu pričaš ti?"- pitala me je začuđeno i pre nego što sam stigao išta sa kažem Lily je upala u sobu.

Li:,,Pa helou gajs!! Šta se radi? Šta ste smoreni ko da je neko umro?"- bila je sva vesela. Totalna promena raspoloženja.

E:,,Budalo jedna sve si nas prepala."- rekla je sa suzama u očima i skočila na mene.

D:,,Šta se desilo kako si živa?"- pitala je začuđeno. Izgleda da su našli mog mrtvog klona.

,,Verovatno je trebalo pažljivije da pročitam kako deluju čini za kloniranje."- počešala sam po glavi i nervozno nasmejala, a svi su me gledali u fazonu ,, bože budale".

LILY P.O.V.

,,Ali to sad nema veze. Hoće li mi neko reći šta se desilo i koje dečko?"- pitala sam pokazujući na nepoznatog lika.

E:,,Ukratko on je vukodlak i zove se Tajler. Kada smo vas našli on je bio preobražen u vuka i povređen, ležao je pred tebe i cvileo. Odmah smo se vratili, tebe je Karl odneo u sobu, Lena i ja smo bile u dnevnoj i Dafne sa Tajlerom. Ona mu je zacelila rane,a Karl mu je dao Uroševu odeću.

Upoznali smo se sa njim, meni se učinilo da ne čujem tvoje otkucaje srca pa smo otišli da proverimo i našli te mrtvu. Svi smo bili tužni u dnevnoj onda je došao Uroš i evo nas."

𝐈𝐙𝐆𝐔𝐁𝐋𝐉𝐄𝐍𝐈 𝐆𝐑𝐀𝐃Where stories live. Discover now