19. DEO

52 1 0
                                    

DAFNE P.O.V.

,,Lili ideš samnom, a ostali planirajte rođendan. To će nam verovatno biti poslednja proslava za jako dugo vreme." - izvela sam je u hodnik i krenule smo ka zadnjem dvorištu.

L:,,Idemo u lavirint."- rekla je i mahnula rukom. Napravila sam neku nedefinisanu facu kad se oko nas pojavio ljubičasto sivi dim. Par sekundi kasnije se spustio i bile smo pored neke fontane, a oko nje su stajale 4 vrbe. Između vrba su bili prolazi od žive ograde. Ona je sela na zidić od fontane, a ja sam se divila pogledu.

,,Ovde je prelepo."- zadivljeno sam pričala. Ovo mesto izgleda tako mirno i spokojno.

L:,,Zaista jeste. Nego kad planiraš da se smuvaš sa Tajlerom?" - blago sam pocrvenela i skretala pogled u stranu.

,,Njemu se sviđa Ela."- nakon ove rečenice nešto me je poprskalo i pogledala sam u Lili koja se igrala sa vodom i držala par mlazova upretih u mene.

,,Stavrno."-nevino se nasmejala i opet me poprskala.

,,Čemu ovo koji kurac."- opet se nevino nasmejala, ali je ovaj put i progovorila.

L:,,Lik je zaljubljen u tebe i ne zna kako to da ti kaže. Samo ne znam šta ga je blam i onako si ga već videla golog."- pocrvenela sam i ovaj put sam ja nju poprskala umesto ona mene.

L:,,Dobro o tome ćemo drugi dan imam bitnije pitanje. Šta ti je bilo kad sam se probola. Svi su na neki način bili smireni, ali ti kao da si nestala. Kao da si bila prazno telo koje hoda. Šta ti se desilo?"-sela sam pored nje na ivicu fontane i savila se napred.

,,Imala sam stariju sestru. Ona je bila obična simfonera i često su je zezali zbog toga. Nije marila zbog toga i uvek me je štitila. Jednom prilikom sam izgubila kontrolu, upila sam previše moći jednog demona. On ju je mučio i htela sam da plati. Gotovo sam ga ubila njegovim moćima i tada smo saznali šta sam zaista. Tada sam prvi put videla strah i zabrinutost u njenim očima. Nora je..."-zastala sam da udahnem i da se smirim malo. Lili je videla da mi je teško i samo me zagrlila.

,,Nora je ubrzo nakon toga umrla. Džejms, brat od tog demona, ju je iskontrolisao da se ubije ispred mene. Uzela je nož i kao i ti probola se u stomak. Džejms je bio vampir i bez problema je uspeo da je iskontroliše."- opet sam zastala. Jako mi je teško da se prisećam ovoga jer je ona jedina uvek bila uz mene.

L:,, Ne moraš da nastaviš ako ne možeš."- odmahnula sam glavom.

,,Od njene smrti niko nije u potpunosti bio uz mene, čak ni moja majka. Uvek me je terala da krijem svoje moći i spremala me da budem triniks."- opet sam zastala i pogledala u nju.

,,Onog dana kada si mi pomogla setila sam se nje. I ako ne ličite ni najmanje, jaki si me podsetila na nju. Bila si uz mene čak i kad si saznala ko sam i šta sam uradila. Pružila si mi pomoć iako me nisi znala. Osećala sam se kao da se Nora vratila, pa bar njen duh. Kao da on živi u tebi, a kad si se probola osetila sam istu bol kao i tog dana.

Osećala sam se kao da su iščupali deo mene, kao da sam ponovo izgubila sestru. Lili čak i ako te ne znam dugo postala si mi kao sestra i ne mogu da izgubim i tebe."-suze su se obema već uveliko slivale niz obraze i samo smo se jako zagrlile.

L:,,Znam da niko ne može da je zameni, ali želim da znaš da smo uvek tu za tebe. A sad sestro moja draga idemo da ti nađemo dečka."- na ovo smo počele da se smejemo ko budale i zamalo se pridružila Lili u fontani.

,,Ajde bolesna hijeno idemo."- posle ovoga me je vodom uvukla u fontanu, tako da smo obe bile mokre.

L:,,Eto ti sad matora veštice."- još jače smo počele da se smejemo, a izlaženje iz fontane nam nije baš pošlo za rukom.

Xx:,,Da im pomognemo?"- neko je pitao, ali od smeha nisam mogla da razaznam čiji je glas.

Xx1:,,Pa bio bi red. Ipak ih nismo za džabe tražili proteklih sat vremena." - čuo se još jedan glas. Ček jel on to rekao sat vremena,al smo se mi zanele. Udarila sam Lili lagano u ruku i to joj je bio dovoljan znak da se vrati u ljudski oblik, mada nisam sigurna kad se pretvorila u sirenu.

TAJLER P.O.V.

Karl, Nik i Sofija već petnaest minuta preleću lavirint, a Ela i Uroš trče kroz njega tražeći Lili i Dafne, a ja sam čekao ispred sa Lenom.

,,Da li treba da se plašim Lilinih planova?"- nervozno sam pitao, a ona se nasmejala.

L:,,Zavisi šta planira, a s obzirom na šta je napričala pre nego što su nestale, rekla bih ti da očekuješ devojku do kraja dana."- zbunjeno sam gledao u nju. Šta misli pod tim da očekujem devojku do kraja dana?

L:,,Mislim na to da Lili zna da se ti i Dafne sviđate jedno drugom i da vas smuva nakon što obavi mali razgovor sa tobom."- sad sam tek zbunjen. Kako ona to zna i jel upravo rekla da se sviđam Dafne?

L:,,Sirene smo,čitanje misli nam je u krvi i da sviđaš se Dafne od kako te je prvi put videla. Jel imaš još neka pitanja ili da nastavim da ti čitam misli." - odmahnuo sam glavom. Zaista mi ne treba više čitanja misli. Pored nas je sleteo Karl.

,,Našao sam ih u centru lavirinta."- zadihano je rekao, a Lena ga je zbunjeno gledala.

L:,Karl kako misliš u centru lavirinta?"- zvučala je pomalo uplašeno, a zatim je zatvorila oči i izgledala je kao da se fokusira na nešto. Ubrzo su i ostali došli, a Lena se srušila. Hvala bogu bila je pri svesti i Ela ju je uhvatila.

E:,,Ej zašto si ovo uradila? Znaš da si zadnji put gotovo umrla."- pričala je na ivici suza. Ovakvu sam je video samo kad nešto nije u redu sa Lili.

L:,,Bila sam mlađa i slabija tada, a i moramo da požurimo u centru su."- nakon ovoga se onesvestila. Šta je toliko posebno sa centrom lavirinta?

E:,,E jebeno nećeš!"- rekla je ugrizla se za šaku, a zatim prislonila na Lenina usta kako bi mogla da popije.

E:,,Jebeno mrzim kad moram da preuzmem vođstvo, ali me naravno nikad niko i ne pita. Samo preuzmi brigu o idiotima dok mi ne sredimo nešto ili se ne vratimo iz mrtvih. U svakom slučaju Karl vodi Nika i Tajlera kod Dafne i Lili i požurite nemamo mnogo vremena. Sofi i ja ćemo ostati ovde za slučaj da joj se stanje pogorša"- klimnuli smo glavama i krenuo sam u lavirint, kad u jednom trenutku nisam osećao tlo pod nogama.

K:,,Nećeš tako doći do njih. Nik prati nas. I momci probajte da ne odlepite. Nakon nekog vremena lavirint počne da se poigrava sa vašim umom. Nik ovde dole."- pričao je dok smo leteli i za nekih minut, dva smo stigli.

K:,,Čuvajte se ja moram da idem, a Lili će vas vratiti sve."- rekao je i odleteo, a ove dve su se sedele na ivici fontane i smejale se. Tačnije Dafne je sedela, a Lili je bila u vodi pretvorena u sirenu.

D:,,Ajde bolesna hijeno idemo."- kroz osmeh je rekla Dafne Lili koja ju je uvukla vodom u fontanu.

L:,,Eto ti sad matora veštice."-počele su da se smeju još jače nego pre, ako je to u opšte moguće.

,,Da im pomognemo?"- pitao sam Nika ne skrećuči pogled sa njih. Ne umeju iz fontane da izađu.

N:,,Pa bio bi red. Ipak ih nismo džabe tražili predhodnih sat vremena."- Dafne nas je primetila i lagano udarila Lili u ruku da bi se preobrazila.

N:,,Lili koji kurac??!!"- viknuo je na Lili i okrenuo se. Skrenuo sam pogled sa Dafne na Lili i video da je bez odeće i odmah se okrenuo na drugu stranu.

,,Lili da li si normalna?" - pitao sam je malo blažim tonom od Nika.

L:,,Ko da niste videli žensku osobu bez odeće pre pa se žalite. A ti Tajlere nisi žalio kad te Dafne videla, a sad se buniš nešto."- blago sam se zacrveneo. Da li ima jedna od njih koja ne zna za to.

D:,,Ajde obuci se i da krenemo i da Tajlere, nema ni jedna. Sve znaju, čak i Sofi."- ozbiljno počinjem da mrzim čitanje misli.

L:,,Dobro je obukla sam se i možemo da krenemo,samo se uhvatite svi za ruke. E da Tajlere, ti i Dafne da odete da prošetate malo gde oćete kad se vratimo. I NE ŽELIM IZGOVORE."- klimnuli smo glavom. Da budem iskren malo je se plašim.

.............................................................

Izvinjavam se što nije bilo duogo delova. Sad ću izbaciti sve delove koje imam napisane i možda do kraja nedelje završim sa ovom pričom.

𝐈𝐙𝐆𝐔𝐁𝐋𝐉𝐄𝐍𝐈 𝐆𝐑𝐀𝐃Where stories live. Discover now