Prolog

9.3K 209 20
                                    

♡ Nastavak knjige ,,Šansa za nas"...  ♡
     ****
Pomazim Herkula davajuci mu vode, umorio se posle tolikog treninga... Trudim se da ne obracem paznju na svog oca i djeda. Vladimirov i Smirnov su se slozili da je profesionalno jahanje konja opasno jos prosle godine kada me je Herkul zbacio sa sebe i gotovo da svaki put dodju da me obidju kad imam trening sa njim.

-" Katina se brine zbog tvoje tvrdoglavosti"

Okrenem se prema ocu, da razumem ga koliko voli majku ali covece jasem konja od svoje cetvrte i samo jednom sam imala nezgodu i vec sad je konj opasan za mene.

-"pitam se na koga li sma takva"

Frknem.

-"Tata, samo je drzi dalje od mene ne mogu slusati njeno stalno blebetanje"

Podigao je obrvu te mi pridje i krene cesljati Herkulovu grivu zajedno sa mnom.

-" Ne pricaj tako, da te cuje morao bih i ja da slusam predavanje da sam te previse pustio i isli bi u nedogled sa raspravom"

Obozavam svog oca!

-" Necemo joj reci, ali mora da shvati da imam 18. I ti bi trebalo ne treba mi pratnja gde god krenem."

-"A je li?"

Klimam glavom

-"Kad smo kod toga, dobices novu pratnju"

-"opett!?"

Pocnem da se bunim, dokle vise!

-" Tvoj deda i ako je star otkrio mi je da si sklopila dogovor da starom pratnjom, necemo kaznjavati ljude vec cemo ih zamjeniti ali ovoga puta ces imati dostojnu pratnju koju neces moci da podkupis svojim sarmom i osmehom mlada gospodjice."

-"to cemo jos da vidimo... "

Uvjerljivo izgovorim, na sta on izadje sa smijeskom sta li je sad smislio!? Znam taj osmijeh koji mi govori da je 100% siguran u svoje rijeci. Kapirala sam kad Smirnovi dobiju naslednika da ce me ostaviti namiru, ali tata me prosto ne pusta bez pratnje nigde. Svak ziv u gradu zna da sam kcerka biznismena Alekseja i kao da bi mi iko smeo prici... Covece sve momke rasteruju od mene.
U kuci je velika galama i vec vidim da ce poceti rat medju ukucanima...Majka je pokusavala da naglavi sa mojim bratom engleski,ali dijete nece pa nece. On se slaze sa tatom da mu engleski ne treba u Rusiji.

-"Znas sta Lave, fino cemo svi u kuci da pricamo engleski pa kad vidis da nas nista ne razumijes sam ces uzeti da ucis"

Rekla sam kad vidim da je mama na kraju zivaca, a Aleksej da mu se zenica ne bi nervirala ostavi poljubac na njen obraz pruzajuci joj kafu.

-" Za ovo si ti kriv Aleksej Smirnov, tvoja uvjerenja da mu engleski nece trebati su bas pomogla."

-" Ljubavi nijesam mogao da ubodem dva bisera, Katja je moja, a on tvoj takav je bio dogovor koliko se secam"

Podigao je ruke i obgrlio me oko vrata

-" Sagni seee!"

Povucem ga, te izbjegnemo svesku kojom ga je majka gadjala.

-" Ja idem, ovo postaje bojno polje"

Izjurila sam iz kuce sa knjigom u rukama. Za razliku od mog brata koji nece da uci ja sam u fazi spremanja ispita za fakultet i zelim studirati Francuski i Italijanski kad prodje ljeto. Oba govorim perfektno ali volim uciti tradicionalne rijeci tako da ko zna mozda iskoci neki zgodni lik koji se nece plasiti moje pratnje i govori Italijanski ili Francuski...

♡♡♡♡♡

Nastavci  ce ici svaki dan ❤

Sjutra krecemo...

SmirnovaWhere stories live. Discover now