13. Kafíčko - Egyptské světlo

84 9 0
                                    

Dnešní příběh bych označila jako netradiční - tak proč nezkusit i nové kafíčko, čaj, čokoládu nebo cokoliv jiného, co vám už delší dobu vrtá hlavou, ale bojíte se to vyzkoušet? Třeba vám nakonec přijde k chuti! 

Autorkou Egyptského světla je PinkAlicorn, kterou můžete znát díky příběhu Turnaj. Jak to tak ale u nás bývá, snažíme se doporučovat především skryté poklady - a kde jinde začít než v pyramidách chráněných tajemnými sfingami? 

Dnešní doporučení pro vás připravila: Irethis

Jazyk: Čeština
Žánr: Fanfikce (My Little Pony)
Podžánry: Fantasy
Důležité motivy: Cestování, magie, princezna
Délka: 30 kapitol
Stav: Pozastaveno

Seznamte se s princeznou Light, mladou kobylkou a také princeznou Egypta. Kromě královských povinností jako jsou nudné hodiny etikety nebo nauka o daních se musí vypořádat i se svou sestrou, která jako by byla jejím přímým protikladem. Společně se svým zlatým rohem, oblíbeným kloboukem a novými přáteli se vydává na cestu za dobrodružstvím, které jí v životě tak zoufale chybí. Postupně zjišťuje, že to přeci jen není taková zábava, jak si zprvu myslela, na krok zpět už je ale pozdě, když se ve snu zjeví tajemná kobylka nesoucí proroctví.

Na příběh jsem narazila úplnou náhodou - nějak se mi jednou popletly informace k recenzi, no a místo správného díla jsem se pustila do hodnocení Egyptského světla. Musím říct, že toho nelituji. Sice mi místy chybí detailnější popisy situací nebo vhled do myslí postav, ale i přes jednoduché podání jsem si čtení opravdu užila.

Neoznačila bych dílko za skvost nebo neobyčejný zážitek, ale kdo hledá zajímavou fanfikci ze světa poníků, určitě neprohloupí. A věřím, že i když předloha není zrovna váš šálek kávy, brzy se do příběhu vžijete i bez znalosti originálu. 

Ukázka z příběhu:

Bílá kobylka se loudala po prašné cestě zpátky domů, k rodině. Trochu ji mrzelo, že se s novými přáteli nemohla lépe rozloučit, ale nezabývala se tím tak moc, jak by se bývala byla zbývala, kdyby neměla důležitější věci na práci. Musela se soustředit na cestu, aby omylem nezabočila úplně špatně a taky měla plnou hlavu svého snu.

...

Když došla k místům, kde určitě nikdo nechodí, sundala si velký klobouk a nasadila si ten nový modrý, který se jí mnohem víc líbil a nebyl jí velký. V hloubi duše si přála vidět se v zrcadle. Ten klobouk jí připomenul, jak krásně zvládla lhát a lehce vyděšeně nechápala, kde se to v ní vzalo.


Páteční kafíčko | doporučení 2020  ✅Where stories live. Discover now