4.del

45 3 1
                                    

Hitro stečem do najbližjega taksija in vstopim. Vozniku povem, naj me pelje domov in mu povem še moj naslov. Tima niti pogledati nisem mogla. POLJUBIL ME JE! Ob misli na mamino jezo se zavrti v trebuhu. Ko taksi pripelje na dovoz hiše, izstopim. Vozniku še plačam za prevoz. Stopim do hiše in pred mano se odprejo vrata.Pred seboj zagledam prestrašeno in jezno mamo. Na obrazu se ji je videlo kako je zaskrbljena. Stojiva tako skupaj, da se skoraj dotikava z nosovi. Odmakne se korak nazaj, da lahko vstopim in zaloputne vhodna vrata. Vdihnem in izdihnem. Začne me zasliševati.
"Kje si bila?! Čakala sem te skoraj 1uro!"
"Šla sem ven z prijateljem in pozabila na čas, telefon pa sem imela izklopljen, saj mu je skoraj zmanjkalo baterije" Nisem ji povedala za poljub, niti za to, da sva mogoče več kot prijatelja.
"Glej, vem, da je šele 1. šolski dan, ampak kupila sem ti telefon, zato, da mi sporočiš kje si, če se kaj zgodi. Ali veš v kakšnih skrbeh sem bila?!"

"Oprosti ne bo se ponovilo" ji odgovorim in povesim pogled.

"za kazen boš cel teden pomivala posodo"
"Ampak-"
"-nič ampak, brez ugovarjanja" me je prekinila "si razumela?"
"ja" ji še odgovorim in stečem v sobo.


Med večerjo se ne pogovarjava. Ko pojem grem pomit posodo kot mi je ukazala.
Nato se grem umit ter pripraviti za v posteljo. Ko sem v postelji, sem utrujena od celega dolgega dne. Celo noč razmišljam, kaj bi, dokler ne zaspim.
Ko se zjutraj zbudim, se hitro spomnim vsem stvari od včeraj ter poljuba." Saj sem si želela hoditi z Timom" si rečem v glavi. "zdaj pa imam"
V šoli začutim njegov pogled na hrbtu, a se ne obrnem. Pokliče me. Nisem se želela obrniti, ampak njegov lepi glas me je prepričal. Moram se soočiti z njim si rečem in stopim k njemu.

Srednja šolaWhere stories live. Discover now