"Tanıtım"

11.6K 1K 684
                                    


🥀

Bakışlarım dolaptaki çorbaya takılı kalınca midemdeki kazınma hissi daha da arttı. Hediye yüzünden kaşıkla çorba içmeyi reddettiğim için başkalarının yanında da ekmeği banarak yiyemiyordum. Belki de ayıplanmaktan korkuyordum bilmiyordum ama yıllardır kimsenin yanında çorba yiyemiyordum.

Çorbayı dolaptan çıkarıp ocağın üzerine bıraktım ve dolan gözlerimin eşliğinde ısıtıp kâsenin içine döktükten sonra aldığım bir dilim ekmekle birlikte masaya ilerledim. Yaşlardan dolayı görmekte güçlük çeken gözlerimi hızlıca silip kızgın kızgın çorbaya baktım. ''Asla hanımefendi olmayacağım!'' diyerek ekmekten kopardığım bir parçayı çorbama bandım.

Çorbanın tadı enfesti ve insanın yedikçe yiyesi geliyordu. Ekmek bitince yeni bir dilim daha alıp tadını çıkara çıkara yemeye devam ettim.

Ta ki Alihan mutfağa girene dek...

Telefonla konuşuyordu, beni ilk etapta fark etmemişti bile. Direkt mutfak dolabının yanına doğru ilerledi ve su bardağı alıp kapağını kapattı. Donmuş bir halde ona bakakaldım. Öyle savunmasız bir anda yakalanmıştım ki çorbayı mı saklasam ekmeği mi saklasam yoksa yer yarılsa da içine girip yok mu olsam bilememiştim.

Alihan dolabın kapağı kapattıktan sonra bedenini çevirdi ve işte o an beni gördü. Beni bir anda karşısında görmenin verdiği şaşkınlıkla bir bana bir de önümde duran çorba kâsesine baktı. Bakışları çorba kâsesinde takılı kaldığında ekmeği görmemesi için elimi masa altına sakladım.

Telefondaki kişiye, ''Sabah konuşuruz.'' diyerek telefonunu kapattı ve çok kısa bir süre daha çorba kâsesine baktıktan sonra bakışları yeniden yüzümü buldu. ''Burada olduğunu bilmiyordum umarım korkutmamışımdır.''

Yutkundum. İçime kaçan sesimi duyurabilmek için birkaç küçük nefes alıp dudaklarımı araladım. ''Korkmadım.''

Alihan gözlerini yüzümden ayırmadan başını salladı. ''İyi geceler.'' diyerek mutfaktan çıktı.

Onun mutfaktan çıkmasıyla birlikte bir suçlu gibi yakalanmanın verdiği etkiyle omuzlarımı düşürüp sakladığım elimi masanın üzerine çıkardım.

Geçmişim kopkoyu bir girdap gibi her yanımı yine sarmış, geleceğime ışık tutmamak için elinden geleni acımasızca yapıyordu.

Kaçan iştahımla oturduğum yerden kalkıp kalan çorbamı da dökerek mutfaktan çıktım.

Ertesi sabah gözlerimi araladığımda tüm gece ağlamaktan gözlerimin şiştiğini hissettim. Şişkinliğin inmesini umut ederek doğruca banyoya ilerledim.

Dakikalar sonra ise ilk uyandığım halime göre biraz daha iyiydim ama banyoda oyalanmaktan kahvaltıya geç kaldığımın farkındaydım.

Eylül'ü hamile haliyle daha fazla bekletmek istemediğim için elimi çabuk tutarak odadan çıktım. Yemek odasına doğru hızlıca yürüdüm. Beklediğim gibi Eylül de Melis de Alihan da masadaydılar ve servis çoktan açılmıştı. Mahcup bir ifadeyle, ''Günaydın.'' diyerek yerime oturdum.

Eylül ile Melis de, ''Günaydın.'' derken Alihan tabağını Ela'ya uzattı. ''Ben de çorba alabilir miyim? Melis'e eşlik etmek istiyorum.''

Ela onayladığını belli edercesine tabağı eline aldığında Melis kıkırdayarak, ''Sabahları çorba içmeyi daha çok seviyorum. Bence akşam yemeğinde değil sabah kahvaltısında çorba içilmeli. Hem çaydan ya da kahveden daha sağlıklı.'' diyerek masadaki çay ve kahve bardaklarını işaret etti.

Alihan, ''Haklısın.'' dedi ve önündeki çorba kâsesine baktı ardından ekmekten kopardığı bir parçayı çorbanın içine bandı. ''Bundan sonra her sabah çorba içmeye ne dersin güzellik?''

Şaşkınlıktan gözlerim kocaman açıldı. Öyle çok açıldı ki içinde yangın çıkmış gibi acıdığını hissediyordum ama kıpırdatamıyordum bile. Kilitlenmiş bir halde Alihan'ın çorbasına ekmek banışını izliyordum.

Alihan başını çorbadan kaldırdı ve gözlerini Melis'ten ayırmadan içimde kalıcı tuttuğum buzun ilk parçasını eritti. ''Ya da ekmekle yemeye?''

🥀

Herkese merhaba🧡

Lavinia'yı ilk kez okuyacak okuyucularım için şunu hemen söyleyeyim; Alihan ve Güneş, Eylül kurgusundaki yan karakterler. Onlara Eylül kurgusunda az çok değinmiştim.

Özellikle Güneş'in geçmişini detaylı bir şekilde yazdım. O bölümü tekrar okumak isteyenler, Eylül ~ Makus kitabında okuyabilirler. Tabii yine bu kurguda Güneş'in geçmişine daha ayrıntılı yer vereceğim. En azından onun ne hissettiğini öğreneceksiniz.

Eylül okumadan da Lavinia kurgusunu okuyabilirsiniz. Birbirinden farklıdırlar.

Lavinia'nın tanıtımlarını, spoilerini, alıntılarını, yeni bölümlerle ilgili gelişmeleri instagram hesabımdan takip edebilirsiniz🥰

Medyadaki resim için hayalleriminbaskenti teşekkür ederim canımm😍

Desteklerinizi ve oylarınızı bekliyorum🦋
Aşkla kalın, sevgiyle nefes alın🧡

LAVİNİAWhere stories live. Discover now