Ljubav je kao rat

354 26 0
                                    

2018.god.
Ovu knjigu posvećujem svojim dvema najvećim ljubavima.Jedna od njih je moj posinak Steve koji me je osvojio svojim nevinim očima.A druga moja ljubav života njegov otac.
„Ljubav je kao rat.Lako se započinje,ali teško završava.“



Steve sa 12.god.
Zaklela mi se moja pomajka.Zaklela se da će mi biti sve.Majka.Moja podrška.Moje sve.Popuniti rupe.I poverovo sam.Ispunila je obećanje.Hvala joj.
David
Ostao sam bez žene.Umrla je.Otišla na onaj svet.Nisam je uspio spasiti iako sam po zanimanju doktor.Dzaba i diploma i sve.Znanje sve i lijekovi.Volio sam je,ali ona nije bila ljubav mog života.Sada sam svoj život posvetio sinu.Da ga izvedem na pravi put i da bude pošten i dostojanstven čovjek.Nije bilo novih prilika.Ali tada je naišla ona u moj život i promijenila sve.Ona je moja ljubav.Ljubav mog života.Crnokosa sa bojom očiju kao boja viskija koji je odležao u buretu od drveta.Sa očima u kojima se zrcali duša.Duša iskrena.Sa istinom u očima.I znao sam da će biti ta.Jedna jedina.Biće moja sudbina.Ispuniće svaku moju prazninu.
Marijana
Izgubila sam roditelje sa 29 god.Ostala sam sama na ovom svetu.l taman kada sam pomislila da na ovom svetu nema mesta za mene.Da je i Bog digao ruke od mene.Pojavio se on.I obećao ispuniti svaku prazninu u srcu i duši.Svako ružno sećanje zamijeniti lijepim.Kada sam izgubila svaku nadu pojavio se on.Sa zrakom svjetla u očima.Sa djetetom u rukama.Sa još parom očiju koje me gledaju i traže utehu.Tri para očiju gledaju u nadi jedni u druge i traže spas.Jer to smo mi tri duše koje treba spasiti i koje su našle smisao jedni u drugima.A ovo je naša priča.

Anđeoski glas u snu
Vjeruju u ljubav.vjeruj u sebe.Ljubav će te voditi.Kroz tebe.To je najača sila na svijetu.Vjeruj joj.Marijana se trgnu iz sna.Bjelina pred očima.Priviđa joj se njegov lik pred očima.Lik muškarca sa djetetom u naručju.Ljubav njenog života.
„Ma nema to šanse.“ Govorim to svojo najboljoj drugarici Vanesi.Gdje će to biti istina.To je samo sam.Samo san.
Eh,moja Marijana:“Sreća te čeka tamo gdje se najmanje nadaš i tvoj suđeni takođe.Jednom kada vam se pogleda susretnu duše će vam se prepoznati. I niko vas više neće moći razdvojiti.To ti je tako i nikako drugačije.
Lako je tebi pričati Vanesa.Imala si veza tone i tone.A ja slabo koga.Roditelji su mi oboje bolesni.Ne znaš ti šta je život još.Nastavila je pričati drimerka Vanesa.
U to doba Njujork 2008.god.
David
Kolega zar nema spasa.Nabaviću novac.Nije problem.Svjestan sam situacije,ali ima dobrih naših kolega.
Žao mi je Davide.Ostalo joj je možda godinu dana.Ali i to je optimistična prognoza.Znaš da je pitanje dana.
Dok šetam Central parkom i izgubljen sam totalno.Nemam izlaza.Bar ga ja ne vidim.Da li će mi život naći riješenje.Da li ću naći pravi put.Lijeka nema.Nema mi nade.Ostaću sa malim sinom sa par mjeseci.Ostaćemo sami.

Glas AnđelaWhere stories live. Discover now