Naći ćeš nekog

172 16 0
                                    

Naredni dan
Sanjao sam djevojku tamnih očiju ogrnuta sva u bijelu haljinu i raširenih ruku.Ali šta je to u snu.Poznata mi je.Ali njena ljubav me obuzima u potpunosti.Ali šta ja mogu spasa nema.
Glas anđela:Spasa ima,samo ga treba potražiti.I reći šta ti treba.A Bog je veliki i on će vidjeti naše molbe.Zatraži i dobićeš.
Dva meseca kasnije
Marijana
„Sahranila sam roditelje,oboje su otišli gore na onaj svijet.Sada sam sama na ovom svijetu.Zbilja moj život gubi smisao.
Vanesa:“Daj božija ženo saberi se naći ćeš nekog.Udati se,roditi dijete imati porodicu.Stvoriti dom.Ne žali se kao nekakva baba.
David
Otišla je.Napustila nas je.Sada sam sam sa svojim sinom.Otišla je znam na bolje mjesto.Na onaj svijet među anđele.Sada je i ona naš anđeo.
John
Daj trgnni se.Naći ćeš nekog i ti.Vjeruj mi.
„Ne,nikada neću zaboraviti svoju Kseniju.Imala je lik i lice anđela“
Imala je lik i lice anđela.Stalno sanjam onaj lik žene što sliči mojoj Kseniji.
Natjerao me John da instaliram aplikaciju za druženje,koju čak ni ne koristim.Ali nisam shvatao zašto je John toliko uporan.Ušao sam na njen profil i bila je skoro ista.Reinkarnacija Ksenije.Zaista.
Imala je lik i lice anđela.
Vanesa je opet po svom.Naljutila sam se skoro na nju.Instalirala je aplikaciju za druženje.Za dejtanje bolje reći.I sad nestrpljivo meni iza leđa tipka poruke tom liku.I to čuj.Iz Amerike je.Mislim svi smo na toj aolikaciji stranci jedni drugima.Ali to je za napaljene usamljenike što je sigurno i on.Ili starce.Kao da će on doći iz Amerike na dejt sa mnom.Glupost.Napustiti posao i njegov život zbog mene.Ja znam da ne bih napustila Beograd zbog njega.Pokazuje mi Vanesa njegovu sliku.Vidi Marijana kako je zgodan.Natjeram se i pogledami zbilja lik je zgodan sa kojom prosjedom.Ali privlačan zaista.U trbuhu mi se nešto počelo komešati.Ali nisam to rekla Vanesi.Najljepši je muškarac kog sam vidjela,ali sigurno mu je profilna lažna.A tek poruke kakve slatkoće piše.Vanesa je oduševljena na što ja samo cokćem i okrećem joj leđa i kolutam očima dok mu ona piše proste izraze.Koja napaljenica ova moja drugarica.Kaže ona meni:“Smej se ti.,ali ovaj će te muškarac oboriti sa nogu.“
„Pre će mi doći glave“,kažem joj.Užas.
Johne:“Prijatelji moj.Odlučio sam.Ja sam pronašao ljibav svog života.I idem po nju.Izgaram od želje da je prvi put vidim i dotaknem.Nikad se nisam ovako osjećao.Čak ni sa Ksenijom.Želim je što pre oženiti.Biće idealna majka mom sinu.I bićemo sretna porodica.
„Rekao sam ti da će te ta mala doći glave.
Želim da pođeš sa mnom.
Ali imam hrpu ženskih ovde Davide.
Ti i tvoje ženske.Kad ćeš se ženiti više.
Ne zovu me dzaba Demon.
Nakon dva mukotrpna mjeseca dopisivanja prihvatila me je.Da dođem da se upoznamo.Jedva čekam da upoznam svoju malu Srbijanku tako je zovem odmilja.Kad bi samo znala šta sam joj sve pripremio.I sam zadrhtim od želje.
Aerodrom „Nikola Tesla“Beograd
Kada sam je ugledao zinuo sam.Uživo je bila još ljepša.Ali ona je imala onu prirodnu ljepotu,a ne kao izvještačene ljepotice.Kao ljepotice ja lično volim što je priroda majka dala.Primjetio sam da se smješka i primjetio sam iskru u njenim očima kada je vidjela malo dijete u mom naručju.Iskru majčinstva.Ljubavi.Zahvalnosti.Što mi je izuzetno drago kao ocu.A John se smije kao idiot nekakav.Još kaže:“Vas dvoje ste kao neki tinejdzeri koji se škicaju,ovo bi trebalo snimiti.“?A ja ga ignorišem i krenem se približavati mojoj ljepotici.Iako mi je John kao rođeni brat nervira me sad.
Marijana šta ti je.Gledaš kao nijema.On je više nego što sam očekivala.Tako je ozbiljan i prizeman.Tako je slatko malo stvorenje u njegovim rukama.Pogledaj gleda nas.Tako nevino.
Ti,kao vaspitačica si odlepila za dijetetom.Dobro da nisi veću u krevetu sa njim.Kad su ti plodni dani.Radi biološi sat kod tebe.Ošinula sam Vanesu pogledom.
Ma ćuti i tebe će isto snaći Vanesa smej se ti.

Glas AnđelaWhere stories live. Discover now