Prolog

549 18 3
                                    

Když ti život dá tisíc důvodů k tomu, aby ses vzdal a brečel, ukaž mu, že máš milion důvodů k úsměvu a smíchu.

Jsem třináctiletá dívka, která se na první pohled zdá být normální. Když ale budete mými přáteli a to velkými přáteli, zjistíte, že normální úplně nejsem. Jsem čarodějka, která chodí do Školy čar a kouzel v Bradavicích. 
Bydlela jsem se svou rodinou v Americe, v Seattlu. Má rodina byla lidská, nebo-li jak by řekli čarodějové mudlovská. Skládala se ze mě, mého tříletého bratra Stefana a mých rodičích. Do svých deseti let jsem si myslela, že moje dosavadní rodina, která se o mě starala, je moje. Ale nebyla, což se i potvrdilo v prvním ročníku, kdy jsme společně s Harrym Potterem čelili Voldemortovi v podání našeho profesora Q. Quirella na předmět, obrana proti černé magii. Ten nám řekl, že jsme dvojčata. Nikdo jiný Voldemorta neslyšel, Quirell byl mrtvý, a proto nikdo nevěděl, že jsme sourozenci. Taky proto jsme se s Harrym domluvili, že naše malé tajemství bude zatím mezi námi, než přijde čas.
Jako Harry jsem měla černé vlasy, které jsem měla ale do půli zad a zelené oči. Když jsme se jednou s Harrym po konfliktu s Voldemortem dívali do zrcadla, rozpoznávali jsme tu naši podobu. Hodně jsem si pak přehrávala v hlavě, jaktože mě nikdo za ty léta nepoznal a neřekl to Brumbálovi, či jinému profesorovi.
Ani moje rodina nevěděla, kdo doopravdy jsem a já si to nechávala pro sebe v tajnosti, protože jsem tušila, že by mohli zkontaktovat někoho ze školy a to já nechtěla. Možná jsem to ale měla udělat, nebo jsem mohla víc apelovat na to, abychom se dřív dostali do Londýna, kam bych si vzala už své zabalené kufry, nakoupila si tam potřebné věci a jela vlakem do školy. Moje rodina byla ale už mrtvá a to jen kvůli útoku upírů. Možná jsem měla běžet jinudy, nebo použít kouzlo, aby mě někdo z ministerstva kouzel našel, i když jsem na to ale neměla odvahu. A proč jsem to měla udělat? Protože jsem na další cizí upíry narazila znovu a rozhodně jsem nadšená nebyla.
To jsem tedy já, Lili Potterová.

Harryho sestraKde žijí příběhy. Začni objevovat