Bölüm 3

1.1K 47 0
                                    

TRIS

"Beatrice."
Annemin pürüzsüz ve yumuşak sesi zihnimde yankılanıyor. Gözlerimi yavaşça açıyorum ve etrafıma bakınıyorum.
Ucu belli olmayan bir çayırdayım. Ayağım altındaki rengini yitirmiş ve kuru otlar dışında çayırda hiçbir şey yok. Küçük bir tepe, bir çıkıntı bile...
Ayağım altında duran bu otların neden kuruduğunu düşünüyorum. Durumlarına bakılırsa yanmış olmalılar. Kaşlarımı çatıyorum. Bütün çayır mı?
"Beatrice!" Annemin sesini tekrardan duyuyorum. Ama bu sefer sesi sakin çıkmıyor. Neredeyse çığlık atıyor. Sesin geldiği yöne ,arkama, dönüyorum. Annem alevden bir çemberin ortasında kalmış ve çaresizlik içinde adımı haykırıyor. Hiç düşünmeden ona doğru koşuyorum. Bütün gücümle. Ama tam annemin yanına gelmişken bir şey beni durduruyor.
Bu gerçek değil. Olamaz. Annem üç yıl önce öldü ve şimdi onu kurtarmanın, onun yanına gitmenin ne anlama geleceğini biliyorum. Ama o kadar çaresiz görünüyor ki... Onun yardımına gitmemek için kendimi zor tutuyorum. Gözlerimi kapatıyorum ve korku simülasyonundaymışım gibi düşünmeye çalışıyorum. Korkumun üzerine gitmezsem asla simülasyondan çıkamam.
Ellerimi kulaklarıma sertçe bastırıyorum ve yerde cenin pozisyonunu alıyorum. Ama bu bile annemin acı dolu çığlıklarını bastırmaya yetmiyor. Çığlıklarına bakılırsa alev çoktan onu içine almış gibi duruyor. Gözlerimden yaşlar akmaya başlıyor. (ya da çoktan ağlamaya başlamıştım ama bunu şu anda fark ediyorum.)
Düşünme. O gerçek değil.
Annemin çığlıkları buna rağmen iyice artıp, artık zihnimde yankılanmaya başlayınca dayanamayacağım gibi geliyor. Bağırıyorum. Boğazım yırtılırcasına bağırıyorum.
Ama biliyorum ki bu sefer ona yardım edemem. Ne olursa olsun tekrardan ona gidemem. Tekrardan Tobias'ı bırakamam.

Açıklamayı yarınki yeni bölümü yayınladığımda yapacağım. Yani bu küçük bir bölümdü. Hani Tris öldükten ( en azından öyle sanıldığında ( göz kırpan emoji)) sonraki Tobias'ın bölümleri gibi. Neyse sadece iki bölümde bile okunma sayısı 681! Bence bu çok iyi bir şey. Yani bana göre. Okuyan herkese teşekkür ederim. Siz bunu ne zaman okuyorsunuz bilmem ama yine de iyi geceler!* ^^ ;)

* Bunu tabii ki okuduğunuz zamana göre değiştirebilirsiniz. Mesela iyi akşamlar, günaydın ya da iyi günler gibi. Ahh yine çok konuştum galiba. Yani aslında yazdım. Neyse -_-

GERİ DÖNÜŞ (uyumsuzfanfic)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin