Capitolul 2

95 6 0
                                    

O noua stire a umbrit bucuria tuturor. Guvernele tarilor au decis sa plece primele nave doar cu 10% adulti, restul dintre pasageri fiind copii pana la 18 ani. Printre adultii care plecau se numarau tehnicienii care erau instruiti in mentinerea supravietuirii: prim ajutor, bucatarie, curatenie, intretinere nava. Deplasarea navei era controlata manual de cercetatorii intergalactici de pe Terra.

Parintii Emmei nu faceau parte din echipele de tehnicieni, asa ca vestea a cazut ca o bomba in casa lor.

Mama le incuraja pe fete:

- O sa ajungeti pe noua planeta si o sa ne pregatiti casa, pentru ca vom veni si noi la urmatorul transport. Stati linistite, totul o sa fie bine.

Aveau doua saptamani la dispozitie sa se pregateasca pentru Marea Calatorie. Parintii se bazau pe Emma sa aiba grija de sora ei in lipsa lor. Le-au pregatiti putinul bagaj pe care aveau voie sa- l ia. O poza de familie a fost strecurata atent printre hainute. Lara a insistat sa-si ia cu ea nepretuitele creioane colorate si cateva caiete. Tatal lor a ascuns usor in bagaj un briceag si o bricheta. Mama a scris in ultima seara o scrisoare si a strecurat-o in buzunarul interior al gentii de voiaj. Au plecat impreuna catre centrul orasului unde autocare ale guvernului preluau copii ce urmau sa plece in Marea Calatorie. Toti plangeau. Parinti si copii. Un sunet a anuntat plecarea.

Emma a luat-o pe dupa umeri pe Lara si au urcat in autobuz. Le-au facut cu mana parintilor. Lara isi strangea in brate ursuletul preferat: NUNU. Nu pleca niciodata fara el. Nici in somn nu se despartea de el. L-a pus la geam si impreuna cu el, trimitea sarutari inlacrimate catre parinti. Chiar si cand acestia nu se mai vedeau in zare.

************************************
Mai multe aventuri in urmatorul capitol!

Planeta cu doi soriWhere stories live. Discover now