capitolul 6

57 6 0
                                    

Primele raze de soare se strecurau printre copaci. Parca totul stralucea in jur. Lumina celor 2 sori era orbitoare. Emma se spala pe fata si ii ajuta si pe cei mai mici sa faca la fel. Pe o masa improvizata existau deja pachetele de mancare pentru toti. Aveau nevoie de forta. Inca o zi pana la destinatie...
Au pornit incet la drum. Erau cu totii veseli. Flori albastre semnalau cararea pe care mergeau. Lara si Eva mergeau tinandu-se de mana. Deodata, grupul se opri. Emma nu vedea ce se intampla. Cativa tehnicieni alergau agitati. Se pare ca ceva le bloca drumul. Emma privi mai atent. In fata lor se intindea o uriasa prapastie. Un pod atarna pe marginile ei. Probabil un fulger l-a distrus. Tehnicienii au scos hartile incercand sa gaseasca o alta cale de traversat pe partea cealalta a muntelui. Parea ca nu exista nici o solutie. Emma privea atent in jurul ei. Ceva i se parea familiar. O senzatie de deja-vu o infiora. Privind in dreapta realiza ca stia acest drum. Flori albastre incepura sa infloreasca in jurul ei, aratand o noua carare. Emma le arata la tehnicieni , iar acestia, dupa o scurta conversatie, o urmara. Impreuna cu tot grupul.
Noua carare ii conducea serpuind pe marginea prapastiei. La un moment dat, drumul se bloca din nou. O stanca mare statea in drum. Fara sa-si dea seama ce face, Emma isi puse palma intr-o zona din lateralul stancii, iar aceasta se misca. O usa ascunsa se deschise. Toti privira cu uimire catre Emma. Nimeni nu indraznea sa se miste.
-" Vino...pe aici" auzi Emma soapte.
Cu grija, intra in pestera. Sunete subtiri, ca de colibri se auzeau.
Cateva trepte si apoi o sala mare le aparu in fata. Pasari mititele luminau in jurul ei ca niste lumanarele.

Planeta cu doi soriWhere stories live. Discover now