Eric in de problemen

1K 31 0
                                    

Veli

Gisterenavond was het heel plezant. Koen en Eric hadden veel meer gedronken als ik en zijn ook met een vrouw naar huis gegaan. 'En is het plezant?' Stuurde ik naar Koen en Eric.Vijf minuten later kreeg ik antwoord van Koen. ' Momenteel valt het nog mee ze is niet lelijk !;-) maar ik ken haar karakter enzo. Nog niet he ;-) !' Stond er in het bericht. Ik lachtte en kreeg dan een bericht van Eric. ' Wat is er in godsnaam gebeurd?' Las ik. 'Veel succes voor er vanaf te geraken ;-)! Ze is verschrikkelijk ;-)' stuurde ik. Ik kreeg direct een antwoord. 'Ik heb mijn gerief gepakt en ben vertrokken ;-)!' Stuurde Eric.  'Zonder iets te zeggen of achter laten? Komaan Eric dat doet je niet ;-)!'
' Ik leg sebiet alles uit;-)'
Ik ging mij omkleden en vertrok naar het commissariaat.


' Goedemorgend! ' zei ik tegen Tineke en Brigitte die al in de vergaderzaal zaten. ' Goedemorgend! En hoe was het gisteren?' Vroeg Brigitte. ' Goed goed. De twee mannen zen met een vrouw vertrokken!' Lachtte ik. ' Echt?' Vroeg Brigitte en lachtte. Ik knikte. Floor kwam binnen. ' Goedemorgend! ' Zei ze en ging koffie pakken. De vrouwen waren aan het praten. Eric kwam binnen. ' Goedemorgend!' Zei iedereen opgewekt. ' Sssst ik heb koppijn!' Zei hij en kwam naast mij zitten. ' Hoe was het ?' Vroeg Brigitte. ' Ooooh. Zwijg erover!' Zei hij. ' Is het zo erg?' Vroeg Tineke. Eric zuchtte. ' Blijkbaar was ik bij haar in haar zetel in slaap gevallen. Vanmorgend was ze voor mij wakker.... het enigste dat ze goed had gedaan was de koffie klaarzetten!' Zei hij zuchtend. ' Amai ocharme zeg!' Zei Brigitte. ' Wat had ze dan allemaal verkeerd gedaan ?' Vroeg ik. 

Brigitte

Eric zuchtte. ' Hooo.... die heeft heel de morgend zitten zagen en verhalen aan het vertellen..' zei Eric. ' Daar is toch niets mis mee?' Lachte Veli. ' Dat is nog niet alles! Ik moest de was doen ik moest gaan wandelen met haar hond en den afwas doen!' Zuchtte Eric. ' Laat ze gaan !' Zei ik. ' Dat is nogal moeilijk!  Ze heeft mijn nummer en we zijn vrienden op facebook, dus die gaat bezig blijven.' Zei Eric en legde zijn hoofd in zijn handen.

Eric

Waarom heb ik toch zoveel gedronken? Nu zit ik met dat mens opgeschept. ' Ik heb een idee!' Zei Tineke. Ik keek haar vragend aan. ' Ja je zegt juist dat je haar op facebook hebt!' Zei ze. Ik knikte. 'Trek een foto samen met een vrouw, die dat single is natuurlijk, en zet die op fb met een tekst erbij!' Zei ze. 'Ja kan ik zoveel foto's trekken met een vrouw... maar dat gaat nooit duidelijk zijn he!' Zei ik en zuchtte. Ik zag Tineke nadenken. ' Maar seg, als je nu een intieme foto trekt ?' Vroeg ze. ' Hoe bedoel je ?' Vroeg ik. ' Awel ja... dat je een vrouw kust he. Zoals in een toneel of film!' Zei ze. Koen kwam al slenterend binnen. ' Goedemorgend Koentje!' Zeiden we in koor. En begonnen verder te praten over wat we bezig waren. 'Ik ga hier niet zomaar andere vrouwen liggen kussen he!' Zei ik. Koen keek mij vragend aan. ' Wat is er?' Vroeg hij. 'Ik werd vanochtend wakker en het bleek dat ik bij een vrouw was... maar ik wil haar niet!' Zei ik. 'Heb ik ook... aleja ik werd ook wakker bij een vrouw. Maar ze was nog aan het slapen toen ik daar vertrok.' Zei Koen en klopte op mijn schouder.  ' Dus wat ga je doen? Wil je van haar vanaf en je kust een vrouw of wil je bij haar blijven?' Vroeg Tineke. ' Ik wil weg!' Zei ik snel. 'Dus je gaat-' ik onderbrak haar. 'Nee Tineke !' Zei ik. ' Ja dan kan ik u niet helpen!' Zei ze. 'Oke tis goed!' Zei ik en zuchtte, voor de zoveelste keer vandaag. 'Met wie ga je het doen?' Lachte Koen. ' Ja wacht maar... straks maak je hetzelfde mee !' Zei ik. Al snel stopte hij met lachen. Floor kwam ook binnen. We deden heel het verhaal en vroegen of zij iemand kende. ' Ik ken wel iemand!' Zei ze. Tineke keek haar vragend aan. Floor fluisterde iets in Tineke haar oor. ' Ja dat is goed !' Zei Tineke enthousiast. ' Wie dan ?' Vroeg ik. ' Brigitte !' Zeiden ze in koor. ' Eeh sorry... wat ?' Vroeg ik. ' Awel dat is toch perfect!' Zei Floor. ' Sorry maar ik ga niet met mijn collega, vriendin zitten kussen he!' Zei ik. Brigitte was duidelijk niet aan het opletten. ' Wat gij kussen met een collega?' Vroeg ze. We schoten in de lach. ' Ja jij en Eric voor die foto!' Zei Tineke. 'Pardon.' Zei Brigitte. 'Awel en ik zei dat ik niet ga kussen met een collega, aleja beste vriendin!' Zei ik. 'Awel Eric beste vriendin ! Hoeveel vrienden kussen elkaar wel niet ? En Brigitte jij hebt toch toneel gespeeld?' Zei Tineke. ' Ja dat is waar. Maar dat wilt niet zeggen dat ik dat met Eric moet doen he!' Zei Brigitte.

Brigitte

Ik kussen met Eric? oke het is een vriend, maar dat vind ik wel raar. 'Tis wel om u beste vriend te helpen he! Ale doet dat nu gewoon!' Zei Tineke. ' Ik doe niets zolang hij zelf niet toestemt!' Zei ik. Eric keek me ongelovig aan. Wat heb ik nu gezegd? ' Dus je wilt het doen?' Vroeg Floor. ' Als ik hem daar mee kan helpen,ja.' Zei ik. ' Eric.' Zei Tineke. 'Oke tis goed!' Zei Eric. De chef kwam binnen en verdeelde onze taken. Eric en ik moesten papierwerk doen.


We waren nu 2uur bezig en Eric zijn gsm is al meer dan 10 keer afgegaan. 'Is het die vrouw?' Vroeg ik. Eric zuchtte en knikte. ' Moet die niet werken?' Vroeg ik. ' Die zal doppen zeker!' Zei Eric serieus. Ik begon te lachen. ' Ja gaat dan maar weg bij haar!' Zei ik. ' Zeg Brigitte?' Zei Eric. ' Ja..' antwoorde ik. ' Je vind dat toch niet erg?' Vroeg hij. ' Wat?'  ' Awel voor die foto!' Zei hij. ' Zeg Ericske. Als ik dat erg had gevonden,had ik ook niet toegestemd he. Trouwens gij zijt mijn beste vriend en ik wil u helpen he!' Zei ik. Hij glimlachte. ' Danku!' Zei hij blij.
Na een dag te werken zaten we nog even in de vergaderzaal. Iedereen was er behalve de chef en Patrick, die waren al naar huis. ' Ale nu moet je DE kus doen he!' Zei Veli. ' Toch niet hier?' Vroeg ik. ' Liever in het openbaar ofwa?' Vroeg Floor.

De Buurtpolitie- Wat als de ware dichter is als je denkt ?-Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu