Yazsam Roman Olur

772 68 0
                                    

Bugüne kadar her birimiz “hayatımı yazsam roman olur” demişizdir. Ama işin aslı öyle değil, okuyucu romanda gerçek hayatı arasa da tamamen gerçek hayatı okumak onları sıkar. Romanda biraz çelişkiler olmalıdır. Örneğin; sabah evden çıkmanızdan akşam geri dönmenize kadar yaşadıklarınızı anlatmanız sıradanlaşır bir süre sonra ama sabah evden çıktıktan sonra biriyle çarpışsanız ve ona âşık olsanız ama onu bir daha göremeyeceğinizi düşünseniz bunun üzerinden çok etkili bir roman yazabilirsiniz. Roman olaylara farklı açılardan bakmayı görmektir.

Aynı zamanda roman yazarken dikkat edilmesi gereken başlıca unsurlar vardır.

1.Roman yazmaya kararlı olmalısınız.

2.Yazacağınız konu hakkında bilgili olmalısınız.

3.Yazmadan önce çok kitap okumalısınız.

Roman yazmaya kararlı olmalısınız

Her gün onlarca kişi roman yazmaya başlar ama sadece bir kaçı bu konuda başarılı olabilir. Evet, yazmaya başlamak önemlidir ama unutulmamalıdır ki yazmaya kararlı olmak daha önemlidir.

“Yazabilirim” dememelisiniz. “Yazacağım”, “istiyorum” gibi yargılar kullanmalısınız. Bu konu da inatçı olmak başarmanın yarısıdır. Yalnız unutmayınız bir işi başarmak için yarısı yetmez bütüne sahip olmadan asla kazanmış olamazsınız.

Yazacağınız konu hakkında bilgili olmalısınız

Bir konu etrafında dolanarak roman yazmak istiyorsanız öncelikle o konu hakkın da bilgili olmalısınız. Bilmediğiniz bir konuya yönelmek sizi sıradanlıktan daha öteye ***.

Bir konuyu kabataslak bilmek bir roman yazmak için yeterli değildir. Unutulmamalıdır ki roman yüzlerce sayfa genişliğinde olabilmektedir. Bu türde bir roman yazmak yeterli olabilecek düzeyde bir bilgi gerektirir. Bu bilgiye sahip olmanın sırrı ise araştırmak, farklı kaynaklara yönelmektir.

Yazmadan önce çok kitap okumalısınız

Eğer bir roman yazmaya hala kararlıyım diyorsanız yapmanız gereken ilk öncelik yazacağınız konu hakkında çok fazla kitap okumaktır. Bu konuda belli bir düzeye ulaşmış yazarlardan başlayarak birçok yazarı okumak lazım. İlk olarak okuduğunuz yazarlardan etkilenerek yazacaksınız ama bu normal görünmelidir. Zamanla kendi stilinizin oluşacağından emin olabilirsiniz. Unutmayınız ki kendi tarzınızı oluşturmak için bolca yazmalısınız.

Anne ! Ben Yazar OldumHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin