Mentalitati eronate

1.8K 109 4
                                    

Sa fii fata nu e usor.
De cate ori nu ati auzit sau ati afirmat cu stoicism aceasta replica, sa zicem, partial adevarata?
Si spun partial, pentru ca la urma urmei sa ai anumite probleme lunare si sa dai nastere unui copil nu sunt deloc cele mai usoare lucruri din lume.
Insa in afara de aceste inconveniente, nedreptati aproape, nu ar trebui sa existe motive care sa faca aceasta afirmatie pertinenta.
Ne transformam singure in victimele unei societati fixiste, pline de stereotipuri si prejudecati.
Pentru ca, la urma urmei, totul este o problema de perceptie.
Fetele plang, sufera, sunt folosite pentru sex.
De ce? Nu e ca si cum nu ar fi doi implicati in actul respectiv. Nu e ca si cum nu e vorba de placerea amandurora. Si aici intervine perceptia. Una invechita, care nu se mai potriveste de mult cu epoca vitezei. Se spune ca fetele ofera sex ca sa primeasca dragoste si baietii ofera dragoste ca sa primeasca sex.
Ei bine, presupun si sper ca nu sunt singura care considera acest lucru o prostie.
Sexul si dragostea sunt doua chestii total diferite, mult prea asociate in zilele noastre.
Daca vrei placere, faci sex.
Daca vrei afectiune, cauti dragoste.
Nimic mai simplu.
Nimeni nu foloseste pe nimeni ca asa e scris sa fie, fiecare cauta sa obtina ce-si doreste. Si aici nu conteaza ca esti baiat sau fata, oamenii pot fi uneori fara scrupule. Deci daca e sa fii folosit poti fi si de vecinul de alaturi, si de iubit, si de iubita, si de cel mai bun prieten, si de Gheorghita de la carciuma, si de cersetorul de la colt.
Problema reala e ca fetele se victimizeaza prea usor, tocmai pentru ca baietii le considera de asemenea niste victime. Si pentru ce? Ca au ajuns in patul lor dupa doar o seara?
Asa, si? Fiecare om are nevoi, nu e ceva strict specific masculin.
Dar daca face asta e o curva, ar spune unii reprezentati ai sexului proaspat mentionat.
Este? La fel de simplu se poate spune ca el a ajuns prea usor in patul ei. Suna ciudat, nu? Ei bine, este exact acelasi lucru. Doar ca, dupa cum am mai zis, este o problema de perceptie. Suntem educati intr-un anume stil, stim ca lucrurile asa au fost, asa sunt si asa vor fi intotdeauna. Baietii au unda verde la ce vrea... muschiul lor (ca sa nu fiu vulgara), iar fetele trebuie sa fie cumpatate si sa isi accepte conditia. Iar in cazul in care se trezeste vreo desteapta care are tupeul sa ignore aceasta lege nescrisa, este fie curva, fie scorpie, fie mironosita.
Mai pe romaneste, oricum o dai n-o nimeresti. Asa ca, atata vreme cat ajungi fie cu inima franta, fie cu reputatia patata, ce rost mai are sa te strofoci?
Lucrurile in realitate sunt simple, daca tu nu iti consideri stima de sine afectata ca ai facut nu stiu ce lucru "strigator la cer" in opinia altora, atunci cui ii mai pasa? Daca ajungi sa fii suficient de deschisa la minte incat sa iti urmaresti interesul fara nicio remuscare, atunci ce mai conteaza ca X te considera in nu stiu ce fel? Exact, nu conteaza. Pentru ca perceptia lui e una, si a ta e alta. Fiecare poate sa aiba dreptate din punctul lui de vedere, insa asta nu inseamna ca trebuie sa fie acelasi punct de vedere. Pentru ca suntem diferiti si avem dreptul sa nu dam dreptate oricui.
Asa ca dragelor, incetati sa luati totul atat de in tragic.
Esti ceea ce vrei sa fii pana la urma si nimeni nu poate schimba asta. Decat daca ii permiti, desigur.
Asa ca va rog, indrazniti sa fiti versiunea blamata de societate. Veti fi criticate oricum, ca orice om care s-a nascut pe aceasta planeta, de altfel.
Si nu uitati un lucru: o inima franta doare oricum, o asa-zisa reputatie compromisa doare doar daca vrei tu sa doara.

ConfesiuniUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum