jangan

265 33 0
                                    

"You will always be a part of me and i will always be an unfamiliar story "__________

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

"You will always be a part of me and i will always be an unfamiliar story "
__________

   "Aku suka hang Farez" kali kedua. Ailana confess untuk kali yang kedua, dihadapan kelasnya, dihadapan semua orang.

   "Aku tak suka hang. Tak faham ke? "

   "Tak pe, akan tunggu sampai hang suka aku. "

   "Tak payah tunggu "

   "Kenape? Hang dah suka aku ke? "

   "Euww, tak. Sebab sampai hang mati pun aku takkan ada rasa suka kat hang langsung. Jadi jangan suka aku. "

   Semua orang bercakap, bukan berbisik tapi semua itu tak jelas. Ailana terkedu, dia tau Farez tak kan suka dia, tapi masih sakit, masih terluka. Farez kembali ke kelasnya dan semua orang juga kembali ke kelas masing masing.

   Sebelum Ailana jatuh, liana memaut bahu sahabatnya. Dunianya baru sahaja hancur, lelaki yang dicintainya baru sahaja menolaknya mentah mentah.

    "Lana, jom balik asrama jom. " Ailana hanya mengangguk. . Mungkin betul cakap luqman, aku tak patut pilih dia. Mungkin kalau aku tak pilih dia dunia aku tak sehancur ini. Kenape hati? Kenape dia?

   Sepanjang perjalanan pulang ke asrama. Ailana menjadi orang asing pada Liana. Sahabatnya tidak pernah sediam ini, seakan akan yang bersama dengannya sekarang bukan la orang. Cuma badan yang kehilngan nyawanya. Hebat ya Farez? Dunia sahabatku hancur berkeping keping.

   "Lana aku nak pegi kelas jap ya, ade barang tertinggal. " Ailana mengangguk dengan senyuman. Jam tangan dilihat, 5:00. Dia hanya menghitung mengikut detik sebelum telefonnya menjerit minta diangkat.

   "Lana okay? " suara di corong telefon membuatkan dia terasa seakan tidak bernyawa sebelum kembali ke dunia nyata dan menjawab pertanyaan itu.

   "Luqman takde " Luqman memerhati lukanya, sakit. Tapi lukanya atau hatinya, dia keliru. Dia terjatuh saat bermain softball tadi. Luqman, adalah murid kebanggaan sekolah. Dia wakil sekolah dalam softball, kawad kaki, speaking dan banyak lagi. Seperti 'Golden Child' yang lainnya, dia banyak perkara yang boleh di banggakan.

   "Luqman minta maaf, esok baru bole balik. Maaf sangat " Ailana tidak menyahut, hanya esakan kecil yang kedengaran, dia menangis lagi.

awan dan langitWhere stories live. Discover now