✴6.BÖLÜM✴

10K 419 14
                                    

Multimedya; Hüma'nın söylediği şarkı

Zeynep Sağdaş - Yarım Kalanlara Rağmen

Multimedya; Araz

Aşk...

Tek hece... Üç kelime... O kadar çok şey barındırır ki içinde. Tutku, heyecan, mutluluk aşkın bileşenleri değil midir? Aşkı yaşayanlar ya da yaşadığını sananlar hep böyle düşünür.

Peki ya acı?

Aşk acıdan başka ne getirir ki? Yani ben şu an eğer âşık olsam bana acıdan başka getirecek neyi var ki aşkın? Benim için aşk acıdan ibaret. Daha önce âşık oldun da mı biliyorsun diyeceksiniz, biliyorum.

Ben daha önce hiç aşık olmadım.

Birini sevmek nasıl bir duygu hiç bilemedim. Aşktan acı çekmek denen o duyguyu hiç tatmadım. Daha yaşayamadığım o kadar çok duygu var ki.

Mesela hayatımda hiç bisiklete binmedim. Hep gitar çalmak istedim ama çalamadım. Doyasıya koşmak istedim ama koşamadım. Hayatımda neyi istediysem olmadı. Şimdi elimdeki şu ilaçlara bakınca anladım ne kadar eksik yaşadığımı.

" Hüma canım geç kalıyorsun? " salona indiğimde annemin kanepede oturduğunu fark ettim.

" İşe gitmiyor musun? " elindeki telefonundan kafasını kaldırdı ve yüzüme baktı.

" Bugün biraz geç çıkacağım. Bi sorun mu var tatlım? " Bir sorun var anne. Sorun kalbim. Sorun beni yarı yolda bırakmasından korkmam. Bunların hiçbirini dile getirmeden annemin yanına gittim ve başımı kucağını koydum.

" Hüma iyi misin bitanem? " İyi miyim? İyi değilim sanırım. Sağ gözümden akan yaşı fark etmiş olacak ki eliyle saçımı okşadı. Bu bana Araz'ı hatırlatmıştı. Odada kilitli kaldığımız günü. Ona babamı anlatmıştım. Kimseye anlatmadığım babamı.

" Bazen düşünüyorum. Nasıl bu kadar güçlü olabiliyorsun anne? " sesimdeki acizliğe küfrettim.

" Güçlü olabiliyorum. Çünkü sen varsın. " dedi saçlarımı okşayarak. " Senin varlığına tutunuyorum. " ona daha da sokuldum ve tereddüt etsem de merak ettiğim o soruyu sordum.

" Babam. " derin bir nefes aldım ve devam ettim. Annemin eli saçlarımda donup kalsa da kendini toparladı ve yeniden okşamaya başladı. " Gittiğinde ne hissettin? " neden ağlıyordum ki?

" Korktum. Ben kocamı kaybetmiştim ama sen babanı kaybetmiştin güzel kızım. Babanın yokluğunu dolduramam diye korktum. "

" Ona aşık mıydın? " annemin sesinin kalbimi acıtacağını düşünmemiştim hiç. Annem o adama aşıktı. Bizi bıraktığı halde aşıktı.

" Aşıktım. " Ve ben o an bi kez daha nefret ettim o adamdan. Böylesi bi kadını bıraktığı için. Bizi bıraktığı için.

Kollarımı anneme sardım ve yanağından kocaman öpüp o güzel kokusunu içime çektim. Okula gitmek için çağırdığım taksiye bindim.

Annem babam gittiğinde bile beni düşünmüştü. Aşık olduğu adam onu terk ettiğinde bile beni düşünmüştü. Onun hakkını nasıl ödeyecektim ki?

Babamın gittiği günlerde annem işe gitmezdi. Sürekli ağlardı. Sessizce ağlardı. Bana duyurmamak için çoğu zaman hıçkırıklarını içine atardı. Annemde babama aşıktı. Aşk anneme de acıdan başka bi şey getirmemişti.

TUTULMA Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin