Psst, do not tell Thor!

3.3K 263 11
                                    

Seattle


"Jane, Jane, prober se! Zvoní ten telefon nebo co to je..." Thorův hluboký hlas ji probral z těžkého spánku. Ospale si promnula víčka a zamžourala na displej digitálního budíku na stolku.

"Dvě hodiny ráno..." zívla nevrle a zmáčka zelené tlačítko na svém mobilu.

"Haló," zamumlala a všimla si, jak se Thor pohodlně otočil na druhý bok a téměř okamžitě začal chrápat. Byl to takový rambajz, až se třásl lustr. 

"Doktorka Jane Fosterová?" Ozval se v sluchátku dívčí hlas, který se jí zdál povědomý.

"No jo," vzdychla si, "kdo jste a co chcete v tuto nekřesťanskou hodinu?"

"Tady je Dahlia Lambert, vzpomínáte si na mně?"

Jane se okamžitě probrala z letargie a prudce se posadila na posteli, čímž stáhla přikrývku z Thora - ten jenom nespokojeně zacukal a vzal si ji zase zpátky.

"Co se stalo?" Zeptala se Jane napjatě. Tušila, že když ji volá někdo, koho sotva zná, uprostřed noci, nejspíš nepůjde o žádnou prkotinu.

"Potřebuji vaši pomoc... naléhavě," odpověděla Dahlia. "Mám nárok jenom na jeden telefonát, tak mě poslouchejte pozorně. Řeknu vám něco, co vás asi nejspíš šokuje, ale musíte mi slíbit, že nic z obsahu našeho rozhovoru neprozradíte Thorovi."

Jane se opatrně podívala na chrápajícího Thora, tiše se zvedla a odešla do kuchyně. Posadila se na dřevěnou židli u barového pultu a pohodlně se opřela.

"Povídejte," vyzvala Dahliu a pak několik minut soustředěne naslouchala. Výraz jejího obličeje se po chvilce prudce změnil, ale potom se více-méně zase uklidnila.

"Dobře," procedila ztěžka mezi zuby, "najdu vám právníka a zaplatím ho. Ale musíme si ještě promluvit osobně. To, co jste řekla, nedává žádný smysl. A nemůžete čekat, že tomu snad uvěřím."

"Můžu vám to dokázat," řekla Dahlia rychle, "ovšem teď se hlavně potřebuju odsud dostat. Nemůžu čekat, až mě zachrání nějaký princ. A na právníka žádné prachy nemám. Takže domluveno?"

"Ano, zítra za vámi pošlu chlapa jménem Thomas Hard. Ten vás z vazby určitě dostane. A pak si promluvíme my dvě."

"Fajn," řekla Dahlia a pak bez rozloučení zavěsila.

"Jak to, že nemáš prachy na právníka?" Zeptala se Dahlie policajtka, která u ní seděla a pila kafe. "Minule za tebe někdo zatáhnul kauci ve výši dvacet tisíc litrů, tak kde je teď?"

"Hm," odpověděla Dahlia, "to je otázka za milion dolarů... Netuším, kde je ani kdy se vrátí. Ale rozhodně tady nemíním sedět a čekat se založenýma rukama."


Asgard


"Vaše Výsosti," promluvil Váli, Bůh pomsty a nepatrně sklonil hlavu. Nikdy neměl Odina rád a netušil, proč ho pozval ke svému stolu.

"Rád vás zase vidím," řekl nesmírně zdvořile Loki v podobě svého otce a nalil víno do dvou zlatých číší, z nichž jednu podal svému spolusedícímu. Přímo si vychutnával tuto situaci, sedíc před svým přítelem, ale nepoznán.

Váli byl dost překvapen, že kolem nich nepoběhovali žádní sluhové, jak to bývalo zvykem na hostinách v Asgardu, ale příčítal to Odinovu smutku za mrtvou ženou a synem a jeho momentální nechuti k opulentnímu hodování.

Loki: My name is G.O.D. (FF Loki CZ)Kde žijí příběhy. Začni objevovat