Loki/Tom Hiddleston

3K 266 6
                                    

Seattle


Dahlii se zdál zvláštní sen. Měla na sobě jakési podivné historicko-futuristické oblečení. Dlouhé zelené šaty až na zem, černý plášť a na hlavě zlatou přilbu se zahnutými rohy.

Kráčela naboso po ostrých střepech, které jí řezaly nohy do krvava. Kolem ní se rozprostírala spoušť, hotový Armageddon. Vypadalo to trochu jako Seattle po skončení třetí světové války. Mrakodrapy trčely k obloze jako zlomené zuby, všude byla krev a mrtvoly lidí i zvířat se válely na hromadách odpadků.

Dahlia se zastavila, protože měla pocit, že se dusí. Chtěla se pohnout, ale nedokázala zvednout nohy ze země. Podívala se dolů. S hrůzou si uvědomila, že se pomalu, ale neodvratně propadá do hustého černého bahna a začala panikařit. Snažila se dosáhnout na něco pevného, aby se zachytila, ale marně. Z posledních sil natáhla ruce a...

"Dahlio, miláčku, slyšíš mě?" Lokiho hlas pronikal přes hluboké vrstvy bezvědomí jenom velmi zvolna. Nereagovala.

Loki s ní silně zatřásl. Poprvé v životě cítil něco jako obavu o jinou bytost a snažil se ji rychle probudit. Nad svými momentálními emocemi příliš nekoumal, protože na to nebyl čas. Přijel sem pro svou nevěstu.

Dahlia pomaloučku otevřela oči. Nad ní se skláněl Loki Laufeyson osobně a jeho dlouhé černé vlasy jí lechtaly na obličeji.

Konečně si uvědomila kde a co se s ní děje. Reagovala tak, že ho pevně objala a bez okolků ho začala vášnivě líbat.

Loki se pak s uspokojením odtáhl. Už předtím si všiml, že had (nebo ten, co se hada jenom vydával) je pryč.

Rozsvítil malou lampičku na nočním stolku a ihned si všiml hluboké tmavé kruhy pod jejíma očima.

"Jsi v pořádku?" Zeptal se a snažil se přitom vypadat klidně.

"Už je to dobrý," mávla rukou, "když jsi tady. Strašně jsi mi chyběl." Znova se k němu přitiskla. Měla na sobě jenom tenkou černou košilku, přes kterou prosvítaly všechny její ženské přednosti a Loki zaťal zuby, aby se ovládl a nevrhl se na ni. Na to bude dostatek času později. Až se bude snažit udělat jí syna...

Při té myšlence se mu ihned zvedla nálada. Již brzy... budu král...

"Kdes byl tak dlouho?" Zvedla se z postele a šla si pro kafe.

"Musel jsem vyřídit něco velmi důležitého. To víš, vláda nad celou planetou není zrovna jednoduchá záležitost."

"Tak moment," vykulila oči, "ty už jsi vládce? A co Odin? Viděla jsem ho na svatbě, vypadal, že bude žít ještě hodně dlouho. Nebo vlastně..." Na okamih se zarazila. "Vy jste všichni nesmrtelní?"

"Ano," začal zvolna Loki, protože zrovna tuhle část děje neměl moc promyšlenou. Zatím se nesměla dozvědět, že je Bohyně a tím pádem také nesmrtelná. A hlavně VELMI mocná.

"A co s námi bude? Vždyť já jsem obyčejná lidská dívka. To mám vedle tebe za pár let vypadat jako stařena?"

"S tím si zatím nedělej hlavu, lásko." Políbil ji na čelo. "Jsem Bůh, něco vymyslím. Mimochodem," otočil se směrem k teráriu, "dala jsi svého miláčka do ZOO?"

Dahlia vyprskla kafe. "To ne," řekla ponuře, "za tu dobu, cos tu nebyl, se událo docela dost věcí. Tak za prvé," začala a trochu se zarazila, jelikož mu zatím nechtěla prozradit, že kontaktovala Thorovu manželku a všechno jí řekla.

"Takže za prvé," zopakovala opatrně, "co se týče mého trestního rejstříku, budu potřebovat hodně peněz. Na nějakého sakra dobrého právníka."

Loki mávl rukou a usmál se. Nebude to poprvé, co za ní zaplatí účty.

"Za druhé... někdo mě vykradl. Tedy, lépe řečeno někdo mi ukradl mého domácího mazlíčka. Nic jiného nezmizelo, jenom mi prohrabali byt."

"Někdo ukradl toho hada?" Zeptal se Loki nevěřícně. Moc se mu to nezdálo. Spíš to vypadalo, že had se převtělil do své opravdické podoby Boha Freye a odkráčel po svých neznámo kam. A přitom tady ještě něco hledal, ale Loki si marně lámal hlavu nad tím, co by to tak asi mohlo být.

"A za třetí," zvedla ze stolu elegantní obálku, "chci, abys se mnou někam šel."

Loki si povzdechl. Zase další její nápad, který oddaluje tu chvíli, kdy se stane vládcem Asgardu. Ale potřeboval jí udržet ve skvělé náladě, jelikož se chystal požádat ji o ruku.

"Kam to má být?" Zeptal se rezignovaně. "Víš, že jako Loki se tady moc ukazovat nemůžu."

"To je právě to," usmála se vítězně. "Nebudeš Loki. Budeš předstírat, že jsi Tom Hiddleston."

"To je kdo?"

"Jeden herec, který vypadá přesně jako ty. Jenom si nahodíš nějaký hodně drahý oblek od Armaniho a trochu zkrátíš vlasy. A pak budeš hrát roli dokonalého britského gentlemana jménem Thomas William Hiddleston."

"Proč?" Vyznělo to dost ostře, víc než měl v úmyslu.

"Protože to je pro mně dost důležité."

"Chceš si z někoho vystřelit?"

"Tak trochu," přikývla zamyšleně, "ale hlavně chci pomstu."

Loki se usmál. Pomstu přímo miloval. Dahlia nemohla mít tušení, co se v něm právě teď odehrává. Ale on dokonale rozuměl tomu, co se zrovna teď odehrává v ní. Proto se rozhodl, že jí pomůže.

V krátkosti mu vysvětlila, o co se jedná. A pak spolu vymysleli dokonalý plán.






Loki: My name is G.O.D. (FF Loki CZ)Donde viven las historias. Descúbrelo ahora