6. Bölüm: ÖZGÜN KONU

168 8 2
                                    

Çağımızın en büyük sorunlarından birisi olan "özgün konulu kitap yazmak," bölümü aslında bir kitabın ne kadar okunma alacağını açıkça gösterecektir.

Kitapta özgün olmak sizin şimdi düşündüğünüz bir şeyi başkasının sizden çok daha önceden düşünmesi ile daha da zorlaşmakta olsa da hayal gücü sınırları olmayan bir mekândır, biraz çabayla hâlâ kimsenin yazmadığı ya da başka birinin eserini okuyup/izleyip de esinlenmeden yazabileceğiniz çokça konu bulunmaktadır.

Kimsenin hakkına girmeden, yazdığı bir kitabı çalmadan, kendi yolunuzda ve kendi harmanınızla kavrulmanız gereken bir süreçtir kitap yazmak.

Çağımızın en büyük sorunu diye bir cümle ile başladım bu bölüme, bunu dememin sebebi emek hırsızlarının çoğalmış olması, sırf popüler olmak için, olay çıkarıp ünlenmek için başkasının kitaplarını kopyalayanlar ise çok ayrı bir boyutta sorunlu kişiler...

Böyle bir devirde kitap yazmak, hakkınla kitap yazmak, kimseden çalmadan ve kimsenin üstünden geçinmeye kalkmadan kitap yazmak ne kadar zor olsa da başarılamaz değil. Öyle olsaydı günümüzde müptelası olduğumuz o kitaplar olmazdı. Olumlu düşünmek gerekiyor nihayetinde. Moral bozmamak ve başaracağına gönülden inanmak gerekiyor...

Kitap yazmak kolay bir uğraş değil, kendinden, özel hayatından feragat etmeni gerektiren, başkaları; gezerken, film/dizi izlerken, eğlenirken senin yazmayı tercih ettiğin, binlerce insan okuyacağı için o binlerce insanla iç içe olmana sebep olan bir çaba.

Yazarken olumlu/olumsuz, yapıcı ama en çokta kırıcı bir sürü eleştiriye maruz kaldığın, anlayışsız insanların seni bir noktadan sonra robot gibi gördüğü bir süreç aslında.

Okurken bir kitabın ne kadar zor yazıldığını bilmiyor, zorluğunu sadece yazar olduğunda anlayabiliyorsun. Ne kadar empati yaparsan yap, bir kitap yazmadıktan sonra yazarların nelerle karşılaştığını maalesef aklın ve kalbin almayacağı, nelerle uğraştıklarını kimsenin göremeyeceği bir sınav...

Bu kadar zorken yazmak, özgün olmak bu sebeple çok önemli işte.

On binlerce aynı türde kitap olduğunda yazdıklarınız ve cümleleriniz, kelimeleriniz özgün değilse başarı çizelgeniz yükselmez.
Yüksekse bile ortada bir hak/hukuk meselesi çıkar, o çizelgeden aşağı doğru daha ne olduğunuzu bile anlayamadan düşmüş buluverirsiniz kendinizi...

Kısacası, kitap yazarken yazdığınız her şeyde, tüm sahnelerde, cümlelerinizde özgün olmalısınız. Unutmayın bu sizleri başarıya taşıyacak yegâne ilkedir.

KİTAP YAZMAKWhere stories live. Discover now