hoofdstuk 54 aanval

55 3 1
                                    

P.o.v Dean

Ik zit op mijn kamer als mijn mobiel gaat. Tot mijn verbazing is het Tamara. Ik aarzel eerst even zou ik wel opnemen het is vast heel awkward omdat ik zei dat ik van haar hou en zei hou duidelijk niet van mij. Ik denk elke dag aan haar het maakt me echt gek, ik moet haar gewoon vergeten. Ik druk haar weg en prop een chipje in mijn mond. Ik zit TV te kijken op mijn bed en zet wat kringeltjes hier en daar in mijn biologie schrift. Katharina is om een of andere rede hier gaan logeren. Ik kan niet eens normaal eten omdat ik haar dan zie en ze me weer gaat uitschelden. Ik betwijfel of Tamara haar en de rest van haar vrienden weten wat ik gevecht heb. Ik voel me er echt vernederd door. Straks weet de hele stad dat "de stoere Dean" verlieft is op een meisje dat hij nooit kan krijgen. Ik zucht en zet het geluid van de TV harder zodat ik me niet meer kan concentreren op mijn gedachte. Ik voel mijn mobiel trillen tegen mijn been. Ik pak hem en zie dat het Tamara weer is. Het zou wel belangrijk zijn als ze nog eens belt. Dit keer neem ik op en zeg: "hé Tamara, waarom bel je?" probeer ik zo geïnteresseerd mogelijk te vragen. "Ik m-moet ergens m-met je over praten" zegt ze en ze klinkt verdrietig. Ik krijg een brok in mijn keel "wat is er?" weet ik nog uit te brengen. "Ik denk dat ik ook van jou hou" zegt ze zacht. Mijn hard stopt met kloppen naar het horen van die woorden. "Ma-maar hoe, ik bedoel wa-waarom, hoezo?" vraag ik verbaast en verward. Dit is serieus het beste nieuws wat ik ooit heb gehoord. "Ik had een droom over ons, maar voel je nog het zelfde of heb ik het verpest?" vraagt ze en ik hoor dat ze verdrietig is. Ik wil haar nu zo graag knuffelen maar zij zit in dat k#%€#* Nederland. "Zeg iets" zegt ze wanhopig. "Ik voel nog het zelfde en ik haat het dat ik niet bij je kan zijn" zeg ik. "Ik ben blij dat ik weet dat het goed is tussen ons en we het zelfde voelen. Ik hoop dat ik nu minder nachtmerries krijg en snel terug kan naar Amerika" zegt ze. "Had je om mij nachtmerries?" vraag ik verbaast. "Nee, ik had laatst een droom waar jij in was en eerst was het heel leuk en toen werd het opeens horror en zei een stem dat ik jou niet verdien" zegt ze en ik hoor dat ze moeite heeft met het te herrinderen. "Was je in het bos?" vraag ik voorzichtig, ik wil haar niet verdrietig maken. "Het einde wel.." zegt ze en het blijft even stil. "Ik moet gaan ik bel je snel weer" zegt Tamara en hangt op. Ik laat mijn mobiel versuft uit mijn handen vallen. Het was zo goed om haar stem te horen. Ik val achter over op mijn bed en tuur naar het plafond.

P.o.v Tamara

Ik ben zo blij dat ik met Dean heb gesproken. Nu weet ik tenminste dat we allebei nog verlieft op elkaar zijn. Ik veeg mijn tranen we en krijg een glimlag op mijn gedicht. Nu hoop ik dat ik snel terug kan naar Nederland. 'Tamara kom je eten!' roept mijn moeder. Ik sta op en loop naar beneden. Als ik beneden kom ruik ik meteen een heerlijke geur van een recept van Vera. 'Omg! je maakt Amerikaanse pannekoeken' roep ik blij en ga aan tafel zitten. 'Jup, eetsmakelijk' zegt Matt en komt naast me zitten. Ik begin meteen te eten, ik had berehonger door al dat denken en piekeren.

'Waarom ga je niet weer op handbal?' vraagt mijn vader opeens. 'Handbal? Ik denk echt niet dat ik daar tijd voor heb. Toen ik in Amerika op handbal zat vergat ik ook al de trainingen en zat ik elke wedstrijd op de bank en ben ik toen maar gewoon niet meer gekomen' zeg ik. Ik ben nu veelste druk voor handbal, morgen moet ik al om 8 uur op school zijn voor de eerste bijles van geschiedenis, Nederland heeft een andere geschiedenis dan Amerika dus.. Ik ben om 2uur vrij en moet dan tot 4 uur op school zijn voor bijles en daarna ga ik nog tot half6 naar een andere therapeut en dan moet ik ook nog huiswerk maken. Zucht mijn leven is zwaar. 'Wat is er?' vraagt Matt die er niks van verstaat. 'Dat ik het heel druk heb' zeg ik in het Engels en eet nog een pannenkoek.

'Ik ga slapen' zeg ik als het 9 uur is. 'Oké welterusten schat' zegt mijn moeder en ik loop naar boven. Ik poets mijn tanden, doe mijn pyama aan en kam mijn haren. Ik loop mijn kamer weer in en pak mijn boeken. Ik leer snel nog even wat voor morgen, ik ga 10 uur ofzo wel slapen. Het is nu half 10. Ik ga op de grond zitten en pak mijn boeken.

I Move To America!Where stories live. Discover now