HOOFDSTUK 4 is dat voor mij?

277 1 0
                                    

HOOFDSTUK 4 is dat voor mij?

Als we al zo'n 5 uur in het vliegtuig zitten zie ik land: Amerika. Dan komt de stuwades binnen. 'ik kom jullie iets vertellen' zegt ze en komt aan het voeteneind van mijn bankje zitten. 'ik ben ook een soort van hulp in het huis. Ik hou bedrijven van meneer Dansjez bezig en let op jullie geld zaken enzo. Jullie, mevrouw Van Den Beld en meneer Smit, moeten ook soms op bezoek gaan om te kijken of alles nog goed gaat. Als we er zijn leg ik jullie alles uit in mijn kantoor, die is trouwens ook in het huis en ik woon daar. Ik heb hier wat folders van welke bedrijven hij allemaal heeft. Dit vliegtuig is er een van. De piloot maakt allemaal vluchten hij houd de helft van het geld en de rest gaat naar jullie' naar dat ze dat verteld heeft geeft ze mijn ouders de folders. 'meneer Dansjez heeft voor zijn dood, die trouwens niet onverwachts kwam hij wist dat hij nog maar even te leven had, een paar van zijn spionnen naar Nederland gestuur om jullie te onderzoeken zo dat hij wist wat hij aan wie moest geven' zegt ze een geeft mij een kistje. Het is een mooi houten kistje met een gouden plaatje met mijn naam er in geschrijven. 'Hier zitten spullen speciaal voor jullie in' zegt ze en geeft Mariska en mijn moeder en vader er ook een. Ik open het kistje met de sleutel die ze me erbij gaf. Er zit een brief sierraden en wat sleutels in. 'kijk er maar even naar als jullie vragen hebben roep je maar' zegt ze en wil om draaien om weg te lopen. 'wacht ik heb een vraag' zeg ik. 'wat is de vraag lieverd?' 'hoe mogen we u noemen?' 'o zeg maar "je" en ik heet Vera' zegt ze. 'oke' zeg ik en richt me weer op het raren kistje terwijl Vera weg loopt. Ik open de brief en begin te lezen.

lieve Tamara,

Als je dit leest ben ik dood. Ik vind het heel erg dat ik je niet heb gekend. Ik heb wel spionnen op jullie af gestuurd, ik hoop dat je het niet er vind. Zo heb ik jullie leren kennen. En weet ik wat ik aan wie moet geven. Ik vind jou de leukste, en denk dat jij het geweldig gaat hebben in Amerika en in mijn huis Dansjezen. Ik heb veel vrouwen gehad en ik heb nog spullen van hen wat jij mag hebben. Ik heb ook geheime kamer die is ook voor jou. Er zijn meer kamers maar dat zoek je zelf maak uit.

veel liefs, Harm Dansjez

p.s laat deze brief aan niemand zien x

Ik lees de brief 3x over. Wouww. 'Wat heb jij in je kist Maris?' vraag ik. 'Wat sierraden, de sleutel van mijn kamer denk ik en iphone' zegt ze. 'oke 1sleutel?' 'ja hoezo? wat heb jij dan' 'ik heb 5 sleutels, sierraden, iphone en een brief' zeg ik. 'oke zegt mariska en sluit haar kist en laat de iphone er uit. 'Ik hoef die iphone niet perse hoor' zeg ik en sluit mijn kist en doe hem op slot. 'oke ik neem hem wel hoor' zegt mariska en ze zet haar iphone aan.

I Move To America!Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang