Bölüm X - Aradığın

39 5 0
                                    

Aradığın

Kim olduğunu unutmadan, yaşayıp görevini yapanlar... İnandığı ülkesi için tam bir kurtuluş iken, fazla ileri gidip kızdırdığı krallar var iken... İşte orada, Domrémy 'den Orléans'a uzanan yolculuk. İşte tam karşımda duruyor. Gerçekten düşmanı yenebilir mi? Elinden gelen her şeyi yapabilir mi?

"Bu dünyada olmaz. Dünya acımasız, Onu ortadan kaldıracaklardır."

"En azından adı unutulmaz."

"Evet, unutulmaz."

Askerlerin konuşması... Zaman geçiyor, yollarımız ayrılıyor.

Şimdi kazandıklarımızın değerini anlıyorum. Gün ışığı beklediğimden daha parlak, kısa barış günleri, dünyaya bakıyorum. Aradığın nedir şövalye? Tam ve kesin bir cevap mı? Şimdilik bunları verdiler, dolaşman için güzel bir gün, sapsarı tarlalar, ışık oyunları, güvendeki köyler...

Aradığın nedir şövalye? Mükemmeliyeti istiyorsun öyle değil mi? Güzel ve güzel olan, güzellik için yaratılmış olan... Nedir aradığın şövalye?

Jeanne'ın Burgonya'lıların eline düştüğünü öğrenmiş, kaskatı kalbime bir darbe daha yemiştim:

"Tüm bunlar gerekli miydi?"

Sonra uzaklardan duyulan bir kahramanlık şarkısı ile kendime geliyorum. Orleans kurtarılmıştı ya. Her şey ülke için idi ya. Ve o zaman anladım kanımız bu tarlalara karışmasaydı, ülkemiz olmazdı.Aradığım bu olabilirdi ve tam da buydu.Krallar istediklerini yapabilirdi ve biz ise gerekeni yapmıştık bile.

JEANNEHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin